Dražen Čuček

Dražen Čuček poznati je hrvatski glumac koji je svoju glumačku karijeru započeo u kazalištu, a nastavio s televizijskim serijama i filmovima. Publici je posebno poznat po ulozi u HRT-ovoj seriji “Bitange i princeze”, dok je studentima poznat kao redoviti predavač na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Obrazovanje

Čuček je diplomirao glumu na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a daljnje je profesionalno usavršavanje nastavio u Austriji, točnije u Beču, u Hoschschule für Musik und darstellende Kunst, na odjelu za mjuzikl.

Tijekom studija bio je stipendist kazališta “Komedija” gdje je kasnije i počeo raditi.

Privatni život

Dražen Čuček je rođen je u Zagrebu 15.7.1970. godine.

U braku je s glumicom, scenaristicom i producenticom Jelenom Veljačom, a ljubav se rodila tijekom zajedničkih druženja glumačkih proba za predstavu “Prava stvar” koja je premijeru doživjela krajem 2014. godine.

11.9.2015. godine svoju su ljubav u tajnosti, u Zagrebu, okrunili brakom, a iste godine u prosincu postali su ponosni roditelji male Lene. Djevojčica je već s navršenih 8 mjeseci imala svoj prvi glumački angažman, naime, pojavila se u uvodnoj špici u seriji “Prava žena” s glumcem Filipom Juričićem.

Prije Jelene, Čuček je bio u kraćem braku u razdoblju od 2009. do 2012. godine s Anom, o kojoj nije iznosio previše informacija u javnosti.

Krajem kolovoza 2018. godine, Držan i Jelena su objavili u javnosti da se razvode, ali da će i dalje zajedno sudjelovati u odgoju Lene.

Posao

Nakon što je diplomirao glumu na zagrebačkoj Akademiji, Čuček je postao zaposlenik kazališta Komedija 1.10.1995. godine. Upravo je u ovome kazalištu ostvario brojne glumačke izvedbe, a neke od predstava u kojima je glumio jesu: “Komedija zabuna”, “Matijaš Grabancijaš Dijak”, “Janica i Jean”, “Motel Mrak”, “Sluga dvaju gospodara”, “Buba u uhu”, “San ivanjske noći”, “Opera za tri groša”, “Nemoćnik u pameti”, “Tko pjeva zlo ne misli”, “Veliki manevri u tijesnim ulicama”, “Talijanski slamnati šešir”, “Zeleni kakadu Uhvaćen u mrežu” i brojne druge.

Svoju prvu televizijsku ulogu u seriji “Veliki odmor” ostvario je 2000. godine. Potom je glumio Ladovića 2005. godine u filmu “Snivaj zlato moje”, a iste godine počinje glumiti Armanda Vukušića i Đuru Krolu u popularnoj, humorističnoj seriji “Bitange i princeze”.

2006. godine glumio je mađioničara u seriji “Cimmer fraj”, 2007. konobara u hrvatskom filmu “Pjevajte nešto ljubavno”, a godinu dana kasnije ostvario je ulogu u televizijskoj seriji “Stipe u gostima”.

2009. godine sudjelovao je u HRT-ovom pjevačkom natjecanju “Zvijezde pjevaju” u kojemu je i pobijedio s pjevačkom partnericom Natalie Dizdar. Iste je godine glumio Sergeja u “Zakonu” i Pjer de Ždera u “Bazi Djeda Mraza”.

Tita Strozzija utjelovio je u filmu iz 2011. godine pod nazivom “Lea i Darija – Dječje carstvo”, a 2015. Čuček je ostvario filmsku ulogu kao Ante Pavelić u “Narodni heroj Ljiljan Vidić”.

Osim u glumačkim vodama, Čuček ima iskustva i u sinkronizacijama. Tako je sinkronizirao animirane filmove poput “Vitezovi Mon Colle”, “Iron Man”, “Super cure”, “Upomoć! Ja sam riba”, “Pusti vodu da miševi odu”, “Konferencija životinja”, “Hotel Transilvanija”, “Zambezija”, “Madagaskar 2” i drugi.
Radio je i u Dramskom programu Hrvatskoga radija gdje je sudjelovao u radio dramama, a radio je i igre za djecu i Dječjem i obrazovnom programu Hrvatskoga radija.

Krajem 2017. godine Čuček je postao redoviti predavač na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a dvije godine prije toga na istoj je Akademiji radio kao asistent.

Najveća postignuća

Čuček je svojim iznimnim glumačkim sposobnostima osvojio brojne nagrade. Tako je bio nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta za ulogu kralja Edvarda VIII. u predstavi “Kralj je gol”. Tu je nagradu dobio 1988. godine za ulogu gospona Fulira u predstavi “Tko pjeva zlo ne misli”, ali i 2012. godine za ulogu EMCee-a u “Cabaretu”.

Na “Danima satire” 2000. godine Čuček je dobio Nagradu za glumačko ostvarenje u predstavi “Nemoćnik u pemti” u kojoj je igrao ulogu Tomasa Daiforia.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*