Tamara Loos

Tamara Loos u javnosti je poznata hrvatska voditeljica čiji glas je postao prepoznatljiv na radijskoj postaji Antene Zagreb. Na televiziji se pojavila u Dječjem programu na Hrvatskoj Radio Televiziji. Vodila je emisiju “Briljanteen” i “Nulti sat”. Pored voditeljske karijere, okušala se i kao glumica u seriji “Pod sretnom zvijezdom”.

Obrazovanje

Osnovu i srednju školu završila je u Zagrebu. Nakon srednje škole željela je ostvariti san da bude veterinarka i da upiše Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, ali kako godinama nije uspjela kliknuti s anatomijom i biologijom, Tamara je upisala Ekonomski fakultet u Zagrebu, na kojemu je i diplomirala.

Privatni život

Rođena je 19.5.1986. godine u Zagrebu. Tamara ima tri godine stariju sestru Dariu. Još kao dijete bila je povezana s prirodom i životinjama. Kako sama kaže, da ima takve mogućnosti, svoje vrijeme bi rado provodila u prirodi, gdje bi izgradila drvenu kućicu, premda je svjesna da to zvuči pomalo utopijski.

U obiteljskom domu je uvijek bilo životinja. Tako je Tamara u kući imala četiri mačke, Shubu, Milicu Kamilicu, Sophie, Nikolu i psa Kaju, koju je spasila i udomila iz azila “Šapica”, za napuštene životinje. Oduvijek je osjećala povezanost sa životinjama i želja joj je bila upisati Veterinarski fakultet u Zagrebu, kako bi svojim znanjem mogla pridonijeti spašavanju i održavanju životinja.

Ističe kako je živjela u kvartu gdje nije bilo rijetkost vidjeti psa svezanog na lanac, ona bi, pored zabrane susjeda, odvezivala te pse i šetala po ulici. Nerijetko se posvađala sa susjedima zbog toga čina.

Pored toga što osjeća veliku povezanost s prirodom i životinjama, Tamara je velika zaljubljenica u čitanje knjiga, a najdraži su joj ruski klasici koji su prožeti realizmom, poput Tolstoja, Dostojevskog, Pasternaka i drugih. U slobodno vrijeme svoje misli u obliku stihova zapisuje na papire, a i napisala je nemali broj pisama, posebno svome dečku Matiji Perkoviću. Za njihovu vezu ističe da traje još od školskih klupa, to je bila ljubav na prvi pogled. Tamara sama kaže da je odmah znala da joj je Matija suđen. Upoznali su se u prvom razredu osnovne škole, to je u početku bila platonska zaljubljenost, upisivanje u leksikone imena simpatija i sramežljivi pogledi.

Par je dobio djevojčicu Veru 5.7.2014. godine u Petrovoj bolnici u Zagrebu.

Tamara za sebe govori da želi živjeti po ideologiji Dalaj-Lame i trudi se usvojiti što više njegovih vrlina. Želja joj je otputovati na Borneo, u Indoneziji ga nazivaju Kalimantan, gdje bi volontirala u utočištu za orangutane.

Posao

Premda je oduvijek gajila posebnu vezu sa životinjama i željela je ostvariti profesionalnu karijeru kao veterinarka, Tamara je završila Ekonomski fakultet u Zagrebu, ali njezina kreativnost i maštovitost doveli su je do uloge radijske i televizijske voditeljice.

Svoju karijeru je započela u Dječjem programu Hrvatske Radio Televizije, a nedugo nakon toga pojavila se u voditeljskoj ulozi u emisiji za mlađu generaciju “Briljanteen” i “Nulti sat”, gdje su otvarali debate za razne teme koje najviše se tiču mladih. Tamara je već tada osvojila publiku svojim voditeljskim sposobnostima koje su nemali broj puta prožete humorom, a ponekad i sarkazmom.

2010. godine dolazi na mjesto voditeljice glazbene emisije “Vip Music Club” gdje su se puštali popularni video spotovi. Zatim je došla na mjesto DJ-a na radiju Antena Zagreb. Kako Tamara kaže, na tom radiju je od njegova početka. Na mjestu DJ-a počela je raditi sa Zlatom Muck Sušec i prisjeća se kako su se svađale tko će biti za pultom na samom početku, jer su obje imale veliku tremu oko glazbenog izbora.

Te iste godine natjecala se s Markom Toljom u glazbenom tv showu Zvijezde pjevaju te osvojila drugo mjesto.

Već iduće godine okušala se u glumačkim vodama u hrvatskoj telenoveli “Pod sretnom zvijezdom”, s poznatom početnom temom “Pamtim samo sretne dane” od Gabi Novak, hit nastao početkom 80-ih. Tamara je bila u ulozi Silvije Vrban. Iste godine joj se ostvarila želja da radi sa životinjama, kada je dobila voditeljsku ulogu u RTL-ovoj emisiji “Mijau vau”.

2015. godine ponovno je došla u dodir s glumom, ovoga puta je u ulozi radijske voditeljice, u seriji “Horvatovi”. Ta uloga joj nije bila strana, jer je i sama profesionalno radijska voditeljica. Iste godine sudjelovala je u programu “Ja to mogu”, gdje joj je partnerica bila Lana Jurčević. Koncepcija emisije je da poznate osobe izvedu točku pred gledateljima, u nečega u čemu su talentirani. Tamara i Lana su predstavile trbušni ples s Plesnom skupinom “Bastet”.

U siječnju 2015. godine zamijenila je Barbaru Kolar u jutarnjoj emisiji na radiju Antena Zagreb i tako postala radijskom voditeljicom.

2016. godine, kada je radio Antena Zagreb slavio osam godina svoga postojanja, isti dan je Tamara slavila svoj 30. rođendan, stoga su slavlje obilježili u prostorijama samoga radija, uz kojeg je Tamara od samoga početka.

2017. godine dobila je ponudu za mjesto voditeljice u novoj HRT-ovoj emisiji “HRT Top 20” u kojoj se emitiraju video spotovi domaćih glazbenika. Uz nju, na mjesto voditeljice također dolazi i Nives Čanović.

Najveća postignuća

2010. godine s partnerom Markom Toljom osvojila je drugo mjesto u popularnoj emisiji “Zvijezde pjevaju”.

Tamara Loos je ostvarila zavidnu karijeru na radio Anteni. 2015. godine dobila je angažman na radio Anteni i to kao voditeljica vrlo slušanog jutarnjeg showa.

Autor: A.P.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*