Pamela Ramljak

Pamela Ramljak poznata je hrvatska pjevačica i bivša članica popularne grupe Feminnem. Rođena je u Čapljini 24.12.1979. godine. Pamela se od malena posvetila glazbenoj naobrazbi. Karijeru joj je obilježilo glazbeno natjecanje Hrvatski idol i girl band Feminnem koji je postojao punih osam godina, sve do 2012. nakon čega se Pamela odlučuje na solo karijeru.

Obrazovanje

Glazbenu školu Ruđer Bošković u Metkoviću upisuje 1987. godine te je završava 1994. Te iste godine upisuje Umjetničku gimnaziju Luka Sorkočević u Dubrovnik i postaje maturant 1998. U toj je školi vodila vokalnu tehniku u zboru i pjevala kao lirski sopran mnoge arije i ostale klasične komada s Dubrovačkim orkestrom. Ove su joj se prilike pružile jer se pokazala kao jedan od najboljih učenica solo pjevanja u klasi profesorice Dubravke Dabelić.

Iz rodnog se kraja kasnije seli u Zagreb kako bi mogla pohađati Muzičku akademiju, smjer profesor glazbe koju završava 2005. godine.

Privatni život

Pamela je bila u braku s inženjerom telekomunikacija Stojanom Rakićem od kraja 2008. do 2010. godine. Nakon što se razvela od tri godine starijeg muža, pala je u depresiju jer je u njenoj okolini brak svetinja te je ona bila jedina iz šire rodbine koja se razvela. Pomoć je potražila u duhovnoj obnovi kod patera Zvjezdana Linića koji joj je mnogo pomogao. Brak se raspao zbog Stojanove nezainteresiranosti i mlakosti, a najviše zbog činjenice što se nije mogao nositi s uspješnom pjevačkom karijerom svoje žene.

Dva mjeseca nakon rastave, Pamela je našla spas u svom novom odabraniku Mladenu Salajsteru, ekonomistu iz Zagreba. Nakon nešto više od godinu danas veze, par je ovjekovječio svoju ljubav 2013. u crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu.

U trećem mjesecu 2017. godine Pamela je rodila sina Antuna te uživa sa svojim suprugom u svim radostima koje donosi obiteljski život.

Posao

Već sa šest godina nastupila je na dječjem festivalu te je do svoje 14. godine osvajala nagrade na mnogim natjecanjima za djecu.

U dobi od 12 godina snimila je dvije pjesme za tadašnju diskografsku kuću Jugoton te obišla cijelu regiju u sklopu dječjeg festivala Djeca pjevaju hitove.

Za vrijeme studija radila je kao vodeći i prateći vokal mnogim poznatim hrvatskim pjevačima, a bila je i back vokal na studijskom snimanju albuma Tonyja Cetinskog s kojim se ostvarila četverogodišnju suradnju.

2004. odlučuje se prijaviti na glazbeni show Hrvatski idol i tamo dolazi do finala, a pobjeda joj izmiče za samo par glasova iza Žanamari Lalić. S još dvije djevojke koje su bila natjecateljice tog showa – Nedom Parmać i Ivanom Marić osniva žensku grupu Feminnem. Ta je grupa dva puta sudjelovala na najvećem glazbenom natjecanju Eurosong i to 2005. godine kao predstavnica Bosne i Hercegovine s pjesmom Call me te 2010. kao predstavnica Hrvatske s pjesmom Lako je sve. Osim Eurosonga, nastupale su i na drugim raznim domaćim i inozemnim festivalima na kojima su osvajale mnoge nagrade.

Nakon što je osam godina provela u grupi, 2012. Pamela se odlučuje krenuti solo vodama. Prvi singl koji je izdala zvao se Ti me ne voliš, a ona je sama napisala i glazbu i tekst za tu energičnu baladu. Kasnije je izdala pjesmu Mamin sin s kojom se pokušala približiti mlađoj publici i house sceni koja je u to vrijeme bila na vrhuncu.

2013. izlaze novi singlovi Zajedno smo najbolji i Kad je dosta, dosta je. 2014. izlaze pjesme Prijateljica i Pečat, a 2015. Ispod kože i Vikend. S popularnim Dženanom Lončarevićem 2016. snima duet Ne govori mi to.

Nastupala je i u mjuziklu Jadnici gdje je dobila čast igrati glavnu junakinju, a sve to u sklopu međunarodnog kazališta CornerstoneArts Hrvatska.

Pamela je predavala glazbenu kulturu u školama Tituš Brezovački, Ante Kovačić i Fran Galović u Zagrebu.

Najveća postignuća

Cure iz Feminnema bile su nominirane za glazbenu nagradu Porin u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe i to za svoj album Lako je sve. Ostvarile su pobjedu na BIH Eurosongu 2005. te na domaćoj Dori 2010.

Za autorsku pjesmu Channel 5 Pamela je osvojila nagradu internet glasova na 14. Hrvatskom radijskom festivalu. Na 1. BiH radijskom festivalu osvojila je čak 5 nagrada za pjesmi 2 srca i 1 ljubav.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*