Žanamari Perčić

Žanamari Perčić (rođena Lalić) hrvatska je pop/rock kantautorica najpoznatija po pobjedi u TV showu Hrvatski Idol koji se održao 2004. godine te po sudjelovanju u TV showu Ples sa zvijezdama 2013. godine i Tvoje lice zvuči poznato 2016. godine. Rođena je u Makarskoj 8. rujna 1981. godine.

Obrazovanje

Žanamari Perčić je završila studij American College for Management and Technology u Dubrovniku te se nakon toga odmah posvetila pjevanju.

Privatni život

Žanamari Lalić svojeg je budućeg supruga upoznala poslovno surađujući s njim. Naime, 2013. godine mjesto basista grupe J’Animals preuzeo je Mario Perčić. Žanamari i Mario su odmah potom stupili u vezu te su se nakon tri tjedna, u jesen 2013. godine, i zaručili. Pjevačica je otkrila kako ju je Mario zaprosio nakon gostovanja u showu Dalibora petka na Narodnom radiju kada ju je Dalibor ispitivao o udaji. Tada se izjasnila da bi voljela dobiti prsten što je čuo Mario i zaprosio je dva mjeseca poslije.

Splićanin Mario Perčić pet je godina mlađi od pjevačice. Bavi se manekenstvom, basist je njezine grupe i režiser pop singla “U ratu i ljubavi feat. Aleksandra Kovač” koji je izašao u ožujku 2016. godine.

Vjenčanje Žanamari Lalić i Maria Perčića održano je godinu dana kasnije, 13. svibnja 2014. godine. Žanamari je preuzela suprugovo prezime Perčić, a novopečeni bračni par medeni mjesec je proveo u Londonu.

Godinu dana kasnije, 03. svibnja 2015. godine, Žanamari Perčić u splitskoj bolnici je rodila svoje prvo dijete, djevojčicu Gabrijelu. Njezin suprug Mario Perčić bio je uz nju tijekom poroda.

Žanamari je nakon rođenja uzela kratku stanku kako bi se posvetila majčinstvu, no glazbenoj karijeri vratila se ubrzo, već u prosincu 2015. godine kada je objavila novi pjesmu “Tako blizu”.

Posao

Žanamari Perčić je još kao tinejdžerica postizala zavidne rezultate na natjecanjima za mlade pop pjevače. Nakon što je završila studij u Dubrovniku, odlazi u Njemačku gdje je 2001. godine izdala svoj prvi singl imena Feels Like Heaven u suradnji s Clubware Recordsom. Malo nakon toga ostvarila je visoki plasman na njemačkom showu Deutschland sucht den Superstar.

2004. godine prijavljuje se na hrvatski TV show Hrvatski Idol na kojem je pobijedila. Pobjeda na spomenutom showu bila je presudna za njezinu glazbenu karijeru te joj je otvorila brojna vrata, a između ostalog i potpisivanje ugovora s izdavačkom kućom Croatia Records. Nakon toga izdaje svoj prvi singl koji je vrlo brzo postao i hit Treba mi snage, a uskoro i prvi album Žanamari.

2005. godine Žanamari je nastupila na Dori s pjesmom Kako da te volim, godinu dana kasnije s pjesmom Ljubav za jednu noć, a 2007. godine nastupila je prvi put kao kantautorica s pjesmom Jedino moje.

Singl Da mi daš još samo jednu noć izvela je 2008. godine na CMC festivalu, a godinu dana kasnije na istom festivalu pjevala je pjesmu Ljubav. Pjesma Crni leptire postigla je odlične rezultate na 14. Hrvatskom radijskom festivalu, a od tada je njezina glazbena karijera krenula u drugom smjeru. Odlučila je prijeći na pop/rock pravac.

U razdoblju od 2008. do 2011. godine nastupa uz grupu Syndrome te povremeno pjeva jazz uz Electric Band i Matiju Dedića.

2010. godine posvetila se svom prvom autorskom albumu uz novu grupu – J’Animals. Te iste godine postaje glavna vokalistica te autorica stihova i glazbe u grupi Žanamari & J’animals koji su s godinama promijenili nekoliko članova da bi sada nastupali pod svojom stalnom postavom: vokal Žanamari, prateći vokal i gitara Gordan Dragić, prateći vokal i gitara Rene Coner, na bubnju Emil Kranjčić i bas Mario Perčić.

Sljedeće godine, bend je izdao svoj album Druga vrsta s kojeg je izašlo pet singlova: Kreten pomalo, Nije napola, Krugovi, Gentleman i Dijagnoza. Otada su uslijedili brojni uspješni singlovi. do danas su održali velik broj uspješnih koncerata po cijeloj Hrvatskoj i bližoj regiji, a najviše su se istakli nastupom na CMC festivalu 2012. godine, te iste godine nastupom u Boćarskom domu uz Majke i Bareta, kao podrška na Unstoppable Momentum World Touru u Ljubljani 2013. godine i Joea Satrianija u Zagrebu te iste godine. Nastupili su 2013. godine u Novom Sadu na Exit Festivalu i u Kragujevcu na ARSENAL FESTU.

2013. godine sudjelovala je u 8. sezoni HRT-ovog showa Ples sa zvijezdama.

2015. godine, Žanamari se vratila glazbi nakon kratke porodiljne pauze sa singlom Tako blizu s kojim je sudjelovala na 63. Zagrebačkom festivalu. Nakon toga se okreće mainstream klupskom popu izbacujući singl U ratu i ljubavi u kojem joj se pridružila i Aleksandra Kovač.

U lipnju 2016. godine izdala je singl i spot pjesme Isti se prepoznaju. Sa spomenutom pjesmom nastupila je na Splitskom festivalu te nakon toga ostvarila visoki plasman na nacionalnoj radijskoj top listi koji je držala čak devet tjedana.

U rujnu 2016. godine izdala je pjesmu i spot Ajde, ajde u kojim se mogu čuti elektronski zvukovi. Svi posljednji singlovi naći će se na albumu Power Pop Hit Box koji će se sastojati od singlova različitih aspekata pop glazbe.

2016. godina nastupila je u popularnom showu Tvoje lice zvuči poznato.

2.3.2019. godine na HRT-u je počela osma sezona popularnog glazbenog showa Zvijezde pjevaju, a Žanamari se našla u ulozi mentora s natjecateljem Franom Ridjanom, HRT-ovim novinarom i voditeljem.

Najveća postignuća

Žanamari Perčić javnosti je postala poznata nastupajući u TV showu Hrvatski idol koji se održao 2004. godine. Otada je njezina glazbena karijera krenula uzlaznom putanjom. Izdala je velik broj singlova i albuma koji su postigli značajan uspjeh. Voli se poigravati s glazbom pa se tako okušala u popu, rocku, ali i u elektronskim tonovima.

2013. godine sudjelovala je u 8. sezoni HRT-ovog showa Ples sa zvijezdama. 2016. godine nastupila je u popularnom showu Tvoje lice zvuči poznato.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*