Ivana Marić

Ivana Marić hrvatska je pjevačica pop glazbe. Poznata je po pjevanju u bendu Feminnem, nastupu u glazbenom showu Tvoje lice zvuči poznato i kulinarskom showu Celebrity Masterchef. Iza sebe ima nekoliko uspješnih singlova poput “Trn i cvijet”, “Popuštam” i “Ne prilazi”.

Obrazovanje

Osnovnu i srednju školu završila je u rodnoj Čapljini, a nakon toga preselila je u Zagreb. Upisala se na Prirodoslovno-matematički fakultet, ali ga nije završila, već je otišla na Callegari institut, talijansku privatnu školu za modu i dizajn također u Zagrebu.

Privatni život

Ivana Marić rođena je 12.11.1982. godine u Čapljini u malom mjestu koje se zove Trebižat. Odrastala je s majkom, ocem i četiri sestre. Otac joj je umro kad je imala 14 godina.

Ivana Marić se počela baviti glazbom od malih nogu. Najviše je voljela slušati Celine Dion i Tinu Turner.

Ivana se 13.8.2010. godine u Bolu na Braču vjenčala s trinaest godina starijim suprugom Vjekoslavom Šunjićem, fotografom iz Mostara. Godine 2010. rodila im se kćer Vita Marija.

Posao

Pjevala je na dječjim festivalima i plesala je u folklornom sastavu. S 13 godina već je pjevala u rock bendu, a u sljedećih dvije godine je počela imati gaže te nastupati na raznim zabavama i svadbama.

Kasnije je nastupala na Melodijama Mostara s pjesmom “Daj da vratim se” u duetu s prijateljem Nelom. Sljedeće godine nastupila je s njim s još jednom pjesmom “Ključ sjećanja”.

2001. godine sama je nastupila sa svojom autorskom pjesmom “Ako ga sretneš”. 2003. postala je poznata širem dijelu hrvatske publike i to nastupom u glazbenom showu Hrvatski idol. Tamo je uspjela ući među 10 najboljih pjevača.

Nakon toga s kolegicama Nedom Parmać i Pamelom Ramljak 2004. osniva bend Feminnem. Te su iste godine snimile singl “Volim te, mrzim te”, a sljedeće su nastupile na Eurosongu u Kijevu, ali ne za Hrvatsku, već za Bosnu i Hercegovinu.

Izdale su album “Reci nešto, al ne šuti više”, a nakon toga Ivana Marić napušta Feminnem i 2008. godine započinje solo karijeru. Te godine u suradnji s poznatom autoricom Aleksandrom Milutinović snima svoj prvi samostalni singl pod nazivom “Tebe voljeti”.

Taj je singl dugo držao prve pozicije na hrvatskim top listama. Ista autorice potpisuje još tri uspješna singla: “Trn i cvijet”, “Popuštam” i “Ne prilazi”. Veliki Arsen Dedić napisao je za nju pjesmu “Izdajica”.

2013. izdala je album pod nazivom “Hodaj” u izdanju hrvatske diskografske kuće Croatia records. Početkom 2016. godine izašao je novi singl pod nazivom “Divota od života”.

2015. godine nastupala je u showu Tvoje lice zvuči poznato te je zadivila publiku raznim transformacijama od kojih se najviše pamte Christina Aguilera i pjesma Lady marmalade, Nelly Furtado i pjesma “Maneater” i uloga Rihanne kad je otpjevala njen veliki hit “Umbrella”. Godinu nakon nastupa u tom showu, odlučila se i na kulinarski pothvat u showu Celebrity Masterchef.

Najveća postignuća

1999. godine nastupom na festivalu Melodije Mostara Ivana Marić osvaja nagradu za najboljeg debitanta s pjesmom “Daj da vratim se”. U Hrvatskom idolu Ivana Marić uvijek je dobivala pozitivne kritike te je bila prepoznata od strane velikih hrvatskih umjetnika. Plasirala se u finale, a odmah nakon toga dobila je ponudu za osnivanje benda.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*