Mirko Alilović

Mirko Alilović poznati je hrvatski rukometni vratar koji iza sebe ima bogatu karijeru u raznim inozemnim klubovima. Sudjelovao je na brojnim velikim natjecanjima uključujući i Europsko rukometno prvenstvo 2018.

Privatni život

Mirko Alilović je rođen 15.9.1985. u obitelji oca Ivana i majke Dragice u mjestu Ljubuški u Bosni i Hercegovini. Mirko ima i sestru Kristinu, pedagoginju iz OŠ Tin Ujević u Vitini pored Ljubuškog.

Nakon nešto više od godinu dana veze 30.4.2011., Mirko se u tajnosti vjenčao s Ivom Vranješ. Mirko i Iva su izrekli sudbonosno “Da” u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu, okruženi samo kumovima, najbližim prijateljima i obitelji. Slavni rukometni vratar je za vjenčanje odjenuo crno odijelo, a Iva se odlučila za plavu haljinu.

Zagrebačko vjenčanje bio je uvod u veliku svadbu koju su mladenci odlučili pripremiti u Hercegovini, gdje su se vjenčali u crkvi sv. Ante u Humcu. Za sreću u braku mladenka je morala preko krova kuće baciti jabuku u koju su bili zabodeni novčići.

Iva i Mirko su se upoznali u Zagrebu, a prije veze sa slavnim rukometašem Iva je bila u vezi s plivačem Aleksejem Puninskim.

2011. rodio im se sin Ivan, a 2013. drugo dijete sin Mato. Iva je drugo dijete rodila carskim rezom u klinici Podobnik na Veliku Gospu.

24.1.2018. godine nakon utakmice Hrvatska – Francuska u Zagrebu na Europskom prvenstvu, Hrvatska reprezentacija je izgubila, a netko je razbio stakla na kući Ivine majke na Rabu.

Posao

Mirko Alilović je karijeru započeo u Izviđaču u rodnom mjestu Ljubuški gdje je branio sve do 2006. Nakon Izviđača otišao je u španjolski klub CB Ademar Leon za koji je igrao sve do 2010.

2010. odlazi u RK Celje koji napušta 2011. da bi zaigrao u klubu KC Veszprem. Nakon sedam sezona iskusni vratar je napustio klub i prešao u Szeged, gdje je trebao zamijeniti španjolskog golmana Josea Manuela Sierru.

Izbornik Lino Červar odlučio je nakon dvije utakmice na EURU 2018. s popisa skinuti Mirka Alilovića te umjesto njega staviti Ivana Pešića. Vlado Šola je izjavio kako se radilo o taktičkoj odluci. Nakon toga, Mirko je ponovo igrao na prvenstvu.

26.1.2018. godine, nakon što je Hrvatska zauzela peto mjesto na Europskom prvenstvu u Zagrebu, Mirko se oprostio od Hrvatske reprezentacije. Mirko je za reprezentaciju igrao 11 godina, a u tom razdoblju je čak 169 puta nastupio za reprezentaciju te osvojio sedam medalja (svjetsko srebro i broncu, olimpijsku broncu te dva europska srebra i dvije bronce).

Najveća postignuća

S Hrvatskom je reprezentacijom osvojio srebra na Europskom prvenstvu u Norveškoj 2008., na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. i na Europskom prvenstvu u Austriji 2010. Na EURU 2012. u Srbiji i 2016. u Poljskoj s reprezentacijom je osvojio brončanu medalju.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*