Matej Mitrović

Matej Mitrović hrvatski je nogometaš koji, sa svojih 187 centimetara, igra na poziciji braniča. Igra za najveći i najpoznatiji turski nogometni klub Bešiktaš, iz kojeg je 2018. otišao na posudbu u belgijski klub Brugge. Iako je ušao u preliminarni izbor 32 igrača koji će predstavljati reprezentaciju hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, na kraju ga izbornik Zlatko Dalić nije stavio među 23 igrača koja idu na prvenstvo. Mitrović je rođen u Požegi, 1993. godine.

Privatni život

Matej Mitrović rođen je 1993. godine u Požegi. Djetinjstvo je proveo u selu Lukač, mjestu pored Kutjeva, gdje je i započeo s igranjem nogometa. Već sa 7 godina počeo je igrati za lokalni nogometni klub NK Kutjevo. U međuvremenu je pomagao roditeljima obrađivati obiteljski voćnjak i vinograd.

Kao 12-godišnjak počeo je igrati za trećeligaški klub Kamen Ingrad iz Velike. Tada su ga prigrlili braća Damir i Dalibor Bognar, također nogometaši, koji su spomenuti klub obnovili i preimenovali u NK Papuk. Čekali su da Matej napuni 16 godina kako bi ga mogli početi usmjeravati u prvoligaški nogomet.

Zbog nogometa Matej je sa 16 godina otišao iz obiteljske kuće i preselio se u Vinkovce. Tamo je iz juniora prešao u seniore. 2013. godine preselio se u Rijeku, gdje ga je kupio tamošnji nogometni klub, a 2017. u Istanbul jer je počeo igrati za turski klub Bešiktaš.

Posao

Matej Mitrović nogometom se bavi otkako je bio dijete. Tada je igrao za nogometni klub Kutjevo, sve do 2005. godine kada je počeo igrati za trećeligaša Kamen Ingrad, koji se preimenovao u NK Papuk. U tom klubu Mitrović je ostao dok nije prešao u Cibaliju 2011. godine.

Upravo je NK Cibalija značila njegov prijelaz u profesionalni nogomet. Debitirao je utakmicom protiv Slaven Belupa u veljači te godine, kada je imao 18 godina. Već sljedeće godine, prešao je u prvoligaški klub NK Rijeku i s njima potpisao dvogodišnji ugovor.

2014. godine Mitrović je od tadašnjeg trenera Nike Kovača dobio poziv u hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Bio je zamjena tada ozlijeđenom Gordonu Schildenfeldu. Kao igrač reprezentacije debitirao je iste godine u utakmici protiv Argentine.

2016. godine ponovo je dobio poziv od Ante Čačića kako bi zamijenio ozlijeđenog Dejana Lovrena u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Igrao je utakmice protiv Finske i Kosova, a u utakmici protiv Kosova zabio je svoj prvi gol u međunarodnoj utakmici.

Oste godine Mitrović je ponovo je potpisao trogodišnji ugovor s Rijekom, ali je u siječnju 2017. dobio poziv iz turskog kluba Bešiktaš. Potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan 4.3 milijuna eura.

2018. godine klub ga je poslao na polugodišnju posudbu belgijskom Klub Brugge.

Najveća dostignuća

Mitrović je igrajući za NK Rijeka već u prvoj sezoni s momčadi osvojio Kup hrvatske i to zabivši gol NK Dinamu iz Zagreba. Dva puta je pozvan u nogometnu reprezentaciju hrvatske kao zamjena ozlijeđenim igračima. 2018. godine izabran je u preliminarnu grupu igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali na kraju nije ušao među 23-icu koji su činili momčad.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*