Marko Braić

Marko Braić hrvatski je kazališni, televizijski i filmski glumac koji je u svojoj karijeri ostvario niz zavidnih uloga. Iako je odradio odličan posao u filmu “Egzorcizam” te ostvario i niz značajnih kazališnih uloga, Marko je među publikom sigurno najpoznatiji zbog lika Luke Penave kojeg je utjelovio u televizijskoj seriji Nove TV “Na granici”. Spomenuta serija prikazivala se u dvije sezone, a zbog nje je Marko osvojio i Večernjakovu ružu za novo lice godine.

Obrazovanje

Marko je završio srednju školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, smjer kiparstvo. Posljednju godinu srednje škole završio je u SAD-u u sklopu razmjene studenata.

Nakon završene srednje škole, pauzirao je godinu, a potom upisao Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu gdje je diplomirao 2016. godine.

Privatni život

Marko je rođen 1991. godine u Puli, a potječe iz malenog istarskog sela Peroja koje je dio općine Vodnjan.

Naglašava da su mu najveća podrška u poslu i životu roditelji i sestra te sestrična s kojom trenutno živi u Zagrebu.

Posao

Nakon završenog studija u Sarajevu, Marko se vratio u svoj rodni kraj i u Puli je glumio u predstavi Egzorcizam” Dalibora Matanića u Istarskom narodnom kazalištu, a po kojoj je kasnije uslijedilo i snimanje filma.

2017. godine Marko je odigrao ulogu Borisa u psihološkom hororu “Egzorcizam”, Dalibora Matanića. Riječ je o prvom domaćem hororu, a ono što intrigira je činjenica je utemeljen na istinitom događaju.

Ostvario je još jednu ulogu u Istarskom narodnom kazalištu, i to u predstavi “Djevojačka večer”, a nakon toga odlučio je preseliti u Zagreb gdje je uskoro dobio ulogu u televizijskoj seriji Nove TV “Na granici”.

Njegova najznačajnija uloga je ona u seriji “Na granici” gdje je utjelovio lik Luke Penave, velikog frajera iz Lokvica. Njegov rad i talent ubrzo je prepoznala i publika pa je Marko skupio i brojne obožavatelje te postao jedan od najpoželjnijih hrvatskih neženja.

Marko nastupa i u predstavi “Titon” gdje je utjelovio jedan od glavnih likova uz glumicu Juditu Franković Brdar. Osim njega, u ulozi Titona pojavljuju se i Vladimir Posavec i Žarko Potočnjak. Riječ je o priči božice zore koja je zbog velike ljubavi prema Titonu odlučila kod Zeusa za njega izmoliti besmrtnost.

U ožujku 2020. godine Marko se okušao u televizijskom showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato” kao jedan od natjecatelja.

Najveća postignuća

U ožujku 2019. godine Marko je osvojio nagradu publike, odnosno Večernjakovu ružu za novo lice godine zbog uloge Luke Penave u televizijskoj seriji “Na granici”. Marko je odnio nagradu u jakoj konkurenciji, a nakon proglašenja nije krio zadovoljstvo jer to znači da je publika prepoznala njegov rad i talent. Istoimena serija proglašena je jednom od najgledanijih dramskih serija u posljednjih deset godina gledajući unazad od 2019. godine.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*