Lovro Jotić

Lovro Jotić je hrvatski rukometaš. Prošao je sve dobne skupine PPD-a Zagreb, a nastupao je i za Umag, Zamet, Dubravu i Aalborg iz Danske. Njegovo prvo veliki natjecanje s reprezentacijom bilo je Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine. Igra na poziciji srednjeg vanjskog.

Obrazovanje

Završio je Geodetsku tehničku školu u Zagrebu.

Privatni život

Rođen je 12.11.1994. godine u Zagrebu.

Posao

Lovro Jotić je igrao za Umag, Zamet i Dubravu. U Zametu je 2014. bio najbolji strijelac kluba sa 141 postignutim pogotkom i postotkom šuta od 55 posto, a u Dubravi je godinu dana kasnije postigao 145 pogodaka s postotkom šuta od 56 posto i bio je drugi strijelac kluba.

Nakon što je 2016. godine pokazao odlične partije u dresu Dubrave, PPD Zagreb je odlučio vratiti Jotića u svoje redove.

U ljeto 2017. godine napušta Zagreb i odlazi u danski Aalborg na poziciju Sandera Sagosena koji je tada otišao u PSG. U Aalborgu je proveo jednu sezonu u kojoj je nastupao u Ligi prvaka, ali je u skupini s Veszpremom, PSG-om, Kielom, Flensburgom, Kielceom, Celjem PL i Meškovom njegov klub zauzeo posljednje mjesto.

Iz Aalborga se vratio u PPD Zagreb na upražnjeno mjesto organizatora igre umjesto Domagoja Pavlovića.

Jotićevo prvo veliko natjecanje s reprezentacijom bilo je Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj kada ga je u sastav uvrstio tadašnji izbornik Željko Babić.

Lino Červar ga je uvrstio na svoj preliminarni popis za Europsko prvenstvo koje se održavalo u Hrvatskoj, ali pored Cindrića, Duvnjaka i Karačića očekivano nije ušao u ekipu.

Nakon što se Luka Cindrić ozlijedio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine, Červar je umjesto njega pozvao Jotića da zaigra u utakmici protiv Francuske. Priliku je dobio i u utakmici protiv Švedske.

Najveća postignuća

Lovro Jotić je s mladom hrvatskom reprezentacijom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 2013. godine, a sa seniorima je osvojio zlato na Mediteranskim igrama 2018. godine.

S Dubravom je 2016. godine igrao polufinale Kupa, a s PPD-om Zagreb i danskim Aalborgom je nastupao u rukometnoj Ligi prvaka.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*