Luka Cindrić

Luka Cindrić je hrvatski rukometaš i hrvatski reprezentativac. Cindrić igra desnom rukom na poziciji srednjeg vanjskog. Za Hrvatsku nacionalnu ligu počeo je igrati 2012. godine i to za RK Karlovac. Od 2014. godine nalazi se u postavi Hrvatske rukometne reprezentacije.

Obrazovanje

Luka je po zanimanju računalni tehničar.

Privatni život

Luka je rođen je 5.7.1993. godine u Ogulinu.

U ljubavnoj je vezi s Larom Stipetić koja je također iz Ogulina te se i ona bavila rukometom.

Posao

Svoju rukometnu karijeru, Luka Cindrić je započeo u svom rodnom gradu igrajući za RK Ogulinu u dobi od 11 godina, 2004. godine. Otac mu je bio rukometni trener te je preko njega zavolio rukomet. Prije toga je sanjao da će postati nogometaš. Ubrzo prelazi u RK Senj gdje je polako počeo graditi svoju rukometnu karijeru.

U prvoj nacionalnoj ligi u Hrvatskoj počeo je nastupati 2012. godine kada je prešao u RK Karlovac gdje se zadržao do 2014. godine. Nakon toga prelazi u Skopje u makedonski RK Metalurg gdje ostaje do 2015. godine.

2014. godine počeo je nastupati za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Njegova prva utakmica u dresu Hrvatske reprezentacije bila je 5.4.2014. godine protiv Švedske u Lausannei.

2015. godine Cindrić je potpisao ugovor s makedonskim RK Vardarom.

2018. godine sa suigračem Ivanom Čupićem, Luka je s makedonskim Vardarom osvojio Ligu prvaka nakon što je Vardar pobijedio PSG 24:23. Upravo je Cindrić bio zaslužan što je tada Vardar ušao u polufinale jer je zabio gol u posljednjim sekundama utakmice za konačnu pobjedu protiv Barcelone (26:25). Ovime je Cindrić postao jedan od najboljih hrvatskih rukometaša.

U lipnju 2018. godine, nakon osvojene Lige prvaka s makedonskim Vardarom, Luka Cindrić je potpisao trogodišnji ugovor s poljskim rukometnim klubom Vive Tauron Kielce.

Najveća postignuća

Jedno od najvećih postignuća Luke Cindrića u njegovoj rukometnoj karijeri bila je godina 2012. kada je počeo igrati za Hrvatsku nacionalnu ligu te kada je potpisao ugovore s RK Metalurgom i RK Vardarom.

Također, 2014. godine pridružio se Hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji nakon što je postigao odličan uspjeh s juniorskom hrvatskom reprezentacijom. 2013. godine na Svjetskom juniorskom prvenstvu u BiH (igrači do 21 godine) igrajući za Hrvatsku osvojio je četvrto mjesto.

Luka Cindrić se natjecao u Challenge Cupu EHF-a.

Igrajući u prvoj sezoni 2012./2013. godine u 33 utakmice zabio je 243 gola od čega su čak 38 bili sedmerci. Tada je ujedno bio i najbolji strijelac. U drugoj sezoni je u 15 nastupa zabio 131 pogodak od čega je 31 pogodak bio sa sedam metara.

Igrajući za RK Metalurg u Ligi prvaka 2013./2014. godine došao je do četvrtfinala, a 2014. godine njegov klub je osvojio makedonsko prvenstvo.

Nastupajući na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine, Luka Cindrić je nakon prvog kruga odigranih utakmica proglašen za drugog najboljeg dodavača. U pet utakmica postigao je čak 27 asistencija. Na istom prvenstvu odigrao je utakmicu života protiv Bjelorusije zabivši 8 golova iz prvih 8 udaraca na gol.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*