Ivan Vida

Ivan Vida je hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u zagrebačkoj Dubravi, a u ljeto 2018. godine prelazi u Nexe iz Našica. Igrao je za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a 2017. godine je pozvan da zaigra sa seniorima. Igra na poziciji desnog krila.

Obrazovanje

Završio je studij ekonomije. Živio je u blizini dvorane u kojoj je trenirao rukomet, a ni fakultet mu nije bio daleko, pa je uz svoju sportsku ljubav uspješno rješavao i ispite na fakultetu.

Privatni život

Rođen je 14.3.1995. godine u Zagrebu. Odrastao je u Dubravi, u kojoj je i počeo igrati rukomet. Kao dječak je paralelno trenirao nogomet i rukomet, ali na kraju se ipak odlučio za rukomet koji su igrala i njegova braća. Ivan se zaljubio u rukomet u vrijeme kada je zlatna generacija osvajala medalje u Portugalu i Ateni.

Posao

Ivan Vida je godinama igrao u RK Dubrava. Prošao je sve mlađe dobne skupine i nekoliko je godina igrao Premijer ligu, a onda je dobio želju i priliku da napravi korak naprijed u rukometnom smislu.

Kao odlična opcija pokazao se rukometni klub Nexe iz Našica, jedan od hrvatskih klubova koji igra EHF kup i SEHA ligu. Vida je 1.8.2018. godine postao član tog našičkog rukometnog kluba, a ključna osoba u njegovom dolasku u Nexe bio je Hrvoje Horvat koji ga je trenirao i u Dubravi.

Nakon što je odradio cijelu sezonu u Nexeu, Horvat je pozvao i Vidu da dođe u taj klub. On je bio znatiželjan oko novog kluba i manje sredine, a prilagodio se vrlo brzo.

Igrao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Na svjetskom kadetskom prvenstvu u Mađarskoj 2013. godine osvojili su srebrenu medalju.

Ivan Vida je ljevak, a igra na desnom krilu, iako su ga treneri znali koristiti i na vanjskom. Ljudi koji su godinama radili s njim reći će za Ivana da je strašan igrač, a to je 2017. godine prepoznao i Lino Červar kada ga je uz Ivana Čupića i Zlatka Horvata stavio kao treće desno krilo na širi popis igrača za Europsko rukometno prvenstvo.

Nakon što je Josip Božić Pavletić zbog ozljede napustio završne pripreme hrvatske rukometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine, Ivan Vida je došao na njegovo mjesto. Debitirao je u utakmici protiv Crne Gore u kojoj je postigao dva pogotka, a kasnije je u utakmici protiv Italije postigao još jedan.

Najveća postignuća

Ivan Vida je s hrvatskom reprezentacijom osvojio srebro na svjetskom kadetskom prvenstvu u Mađarskoj 2013. godine. U Dubravi je šest godina igrao Ligu prvaka i s tim je klubom dvije godine zaredom osvajao treće mjesto. Igrali su i EHF kup i došli do trećeg pretkola što je bio povijesni uspjeh kluba.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*