Josip Božić Pavletić

Josip Božić Pavletić je hrvatski rukometaš koji je rukomet počeo igrati u RK Solin, a zatim je nastavio u RK Splitu, Nexe Našice i u PPD-u Zagreb. Za seniorsku je rukometnu reprezentaciju prvi put nastupio na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine. Igra na poziciji desnog krila.

Obrazovanje

Završio je Pomorsku školu u Splitu.

Privatni život

Rođen je 6.8.1994. godine u Splitu.

Posao

Josip Božić Pavletić rukomet je počeo igrati u Solinu i Splitu. 2012. godine dolazi u našički rukometni klub Nexe, gdje ostaje do 2017. godine kada prelazi u PPD Zagreb.

Na gostovanju PPD-a Zagreb kod Steaue u Bukureštu Josip Božić Pavletić je s devet postignutih golova bio najbolji igrač Zagreba.

Prošao je sve mlade reprezentativne uzraste, a za seniorsku reprezentaciju je prvi put zaigrao na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine, gdje je u utakmici u kojoj je Hrvatska pobijedila Čile na terenu proveo svih 60 minuta.

Nakon što je s popisa igrača za SP u Francuskoj zbog obiteljskih razloga izostao Ivan Čupić, automatski se otvorilo mjesto na poziciji desnog krila. Zlatko Horvat je bio siguran, a tadašnjem su se izborniku Željku Babiću tijekom priprema pokušali nametnuti Jerko Matulić i Josip Božić Pavletić. Babić se na kraju odlučio za Josipa.

Bio je na pripremama hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine, ali je zbog ozljede morao napustiti završne pripreme.

Najveća postignuća

S mladom hrvatskom reprezentacijom je 2013. godine osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, a sa seniorima je osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Taragoni 2018. godine.

S PPD-om Zagreb je u sezoni 2017./2018. godine osvojio drugo mjesto SEHA Gazprom lige i dvostruku krunu u Hrvatskoj.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*