Zlatko Horvat

Zlatko Horvat je hrvatski rukometaš. Najpoznatiji je po svojoj igri u RK Prvom plinarskom društvu Zagreb (RK Zagreb) gdje je i kapetan momčadi, a uz to je i proslavljeni hrvatski reprezentativac. Horvat igra na desnom krilu. Od desete godine vjeran je istom klubu, RK Prvom plinarskom društvu Zagreb, koji se tada zvao RK Croatia Osiguranje Zagreb, a kasnije RK Zagreb.

Privatni život

Zlatko Horvat rodio se 25.9.1984. godine u Zagrebu gdje i odrastao i započeo svoju rukometnu karijeru.

Zlatko Horvat se 2008. godine oženio za bivšu rukometašicu Maju. Par je dugo prije braka bio u vezi, a poznavali su se i prije nego što su započeli vezu. Pet godina nakon vjenčanja dobili su sina Andreja, a u listopadu 2016. godine supruga Maja rodila je sina Pavla. Zlatko ističe kako uživa u zajedničkim trenucima sa svojom obitelji, a za vrijeme natjecanja najteže mu pada njihova odvojenost.

Zlatko često pomaže supruzi oko djece, a pošto je obično ujutro slobodan tada ih čuva uz pomoć baka i djedova. Nerijetko i priprema doručak ili ručak. Supruga Maja radi kao odgojiteljica u vrtiću, a tom zanimanju posvetila se nakon što se oprostila od rukometa i upisala studij.

U slobodno vrijeme, Zlatko se druži sa suprugom i svojim sinovima, a često se opušta i uz PlayStation.

Posao

Zlatko Horvat je svoju rukometu karijeru započeo još kao desetogodišnjak, 1994. godine, u RK Croatia Osiguranju u Zagrebu.

U prvoj postavi je od 2002. godine. Iako je imao neke inozemne ponude, Zlatko je ostao vjeran svome klubu u kojem igra od početka karijere. Kapetansku traku Horvat je naslijedio od Denisa Špoljarića kada je otišao u RK Celje.

Prvi naslov nacionalnog prvenstva osvojio je 2004. godine u dobi od 19 godina, a do danas je po broju osvojenih nacionalnih prvenstava postao svjetski rekorder.

Od 2005. godine Zlatko Horvat nastupa i za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Jedan je od ključnih igrača, a nerijetko se upisuje i kao strijelac s najvećim brojem pogodaka na utakmici.

Najveća postignuća

Zlatko Horvat je svojom igrom postigao velike uspjehe kako za svoj klub tako i za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

2012. godine bio je jedan od najboljih strijelaca u Ligi prvaka u kojoj je igrao sa svojim klubom RK Croatia Osiguranje. Igrajući za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju osvojio je srebro na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine, na Europskim prvenstvima u Srbiji 2012. godine i u Poljskoj 2016. godine sa svojom momčadi je osvojio broncu. Na svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, reprezentacija je osvojila srebro, a u Španjolskoj 2013. godine broncu. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine reprezentacija je osvojila broncu.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*