Ivan Pažanin

Ivan Pažanin poznat je kao kuhar, veliki miljenik žena i jedna od omiljenih TV zvijezda koja je svoje bogato iskustvo pokazala u kulinarskim emisijama poput “Tri, dva, jedan – kuhaj”.

Obrazovanje

Ivan Pažanin je pohađao Ugostiteljsku školu u Splitu, a kako je još kao dijete bio zaljubljen u kuhanje, već je na početku školovanja napravio veliki korak prema budućoj karijeri profesionalnog kuhara radeći u prestižnom splitskom restoranu.

Privatni život

Ivan Pažanin rođen je 7.11.1984. godine u Splitu. Odrastajući u Splitu već je od malih nogu pokazivao zainteresiranost prema kuhanju i raznim specijalitetima. Ljubav prema kuhanju naslijedio je od bake i mame.

Ivan je otkrio da je u mladosti imao problema s kilogramima pa je tako u jednom dijelu života imao 120 kilograma. Kilograme je uspio skinuti nakon što je otišao raditi na brod.

Na početku školovanja pokazao je kako ima veliki talent, što je s godinama dokazao i pokazao kuhajući za slavne te kao član žirija u popularnom kulinarskom showu.

Ivan je poznat po vezi s lijepom i šarmantnom Solinjankom menadžericom Andreom Koprčinom. Andrea se pojavila u spotu Lukyja “Djevojka čudnih očiju”, a Luky ju je tada predstavio kao studenticu prava. Ivan i Andreja upoznali su se na radnom mjestu u Splitu, a ljubav se dogodila odmah.

Nakon što se pojavio na televiziji nije trebalo dugo da Ivan postane miljenik brojnih žena, a među njima je bila i poznata pjevačica Lidija Bačić koja mu je posvetila pjesmu.

Ivan i Andrea zajedno su se pojavili u spotu klape “Rišpet” za pjesmu “Reći ćeš mi fala” u kojem su glumili da prekidaju.

U rujnu 2018. godine Ivan Pažanin prekinuo je vezu s Andreom Koprčinom, no naglasio je da su ostali u dobrim odnosima jer razlog prekida nije bila treća osoba.

Ivan je priznao da mu mediteranska kuhinja predstavlja pravo nadahnuće, a prepoznatljiv način kuhanja razvio je spajajući španjolsku, talijansku i francusku kuhinju te gastronomiju Grčke, Turske i zapadne Afrike. Od svih zemalja koje je proputovao, najviše ga se dojmila Italija.

Ivan najviše voli spremati ribu i plodove mora, ali to ne znači da se neće okušati u spremanju raznih mesnih jela s rižom i tjesteninom. Omiljeno autorsko jelo mu je steak od dimljene hobotnice.

U slobodno vrijeme voli pogledati nogomet i dobre filmove, družiti se s prijateljima i piti kavu na suncu uz more. Ističe kako mu je sunce jako bitno i bez njega ne može zamisliti život.

Posao

Ivan je karijeru kuhara gradio poput većine drugih kuhara prošavši sve poslove u kuhinji, pa je tako prao posuđe, čistio je i rezao povrće, nakon čega je počeo kuhati za vjenčanja da bi potom počeo raditi kao chef.

Prvi ozbiljniji restoran gdje je počeo samostalno raditi bio je “Luxor” restoran u kojem je naslijedio Špiru Pavića. Poslije Luxora radio je u restoranu ACI-jeve marine u restoranu “Griblja” surađujući s Bracom Sanjinom.

Imao je samo 18 godina kada je otišao raditi na ledolomcu u vodama Antarktike pa je tako nastavio obiteljsku tradiciju, da kuha i plovi. Posao na ledolomcu imao je kritične situacije kada su valovi udarali sa svih strana, a jedino što je on mogao s ostalim članovima kuhinje, sjediti na podu i pripremati sendviče. Na brodu je radio svaki dana po 15 sati i tako sedam mjeseci nakon čega se vratio kući gdje je bio samo petnaestak dana.

Uslijedio je posao na jahti u Monte Carlu, a kada je osjetio da mu nedostaje čvrsto tlo kao i rad u restoranu odlučio se vratiti u restoran na Hvaru “Passarola” gdje je kuhao za slavne osobe.

U 22-oj godini postao je chef. Za to razdoblje ističe kako mu je bilo kao neka vrsta triježnjenja. Naime, pošto se nije kompletno izgradio kao ličnost, nije mogao niti dobro obavljati taj posao. Nakon toga, krenuo je ispočetka.

Dok je kuhao za tim “Red Bulla” morao je raditi na jahti u maloj kuhinji. Iako je pripremanje hrane u takvim uvjetima bilo skoro pa nemoguće jer nije bilo vanjskog cateringa nego je sve bilo na Ivanu i njegovom timu, gosti su uvijek bili zadovoljni, a među njima je bila i princeza od Monaka.

Nakon nekoliko godina rada u inozemstvu i kuhajući za brojne slavne ličnosti Ivan je ostvario svoj san i postao šef kuhinje u restoranu “Don Dino” spremajući vrhunska jela.

Ivan je u javnosti postao poznat po sudjelovanju u kulinarskom showu “Tri, dva, jedan – kuhaj” u kojem je odlučio podijeliti svoje znanje pokazavši još jednom zašto ga mnogi smatraju jednom od najboljih kuhara. U spomenutom showu sudjelovao je od samih početaka, a propustio je šestu sezonu. U listopadu 2019. godine na malim ekranima se pojavio kao član žirija u sedmoj sezoni popularnog televizijskog showa.

Najveća postignuća

Ivan je više puta pokazao koliko je dobar u svome poslu. Kuhao je za glumca Johna Malkovicha, članove kraljevskih obitelji, tenisača Novaka Đokovića i za tim Formule 1.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*