Hrvoje Balent

Hrvoje Balent u javnosti je poznat kao suprug Ive Balent i zet Ivice Todorića te bivši član uprave Agrokor. U koncern Agrokor ušao je 2012. godine. Nakon toga radio je na mnogim bitnim funkcijama u tvrtki. Početkom travnja 2017. godine u javnosti su se pojavile priče o propasti koncerna Agrokor. 10.4.2017. godine vođenje cijelog koncerna preuzele su državne vlasti Republike Hrvatske.

Privatni život

U travnju 2001. godine Hrvoje Balent se oženio za Ivu Todorić, a par je u braku dobio troje djece, kći Taru te sinove Ivana i Antu.

Do Uskok-ove akcije, cijela obitelj Todorić živjela je u Kulmerovim dvorima u Zagrebu.

Posao

Hrvoje Balent je u upravu koncerna Agrokor stigao 2012. godine kada se bavio poslovima reorganizacije poliklinike Nemetova. Te iste godine poliklinu Nemetova koncern Agrokor je preuzeo od Basler osiguranja.

Nakon toga Hrvoje je radio na mnogim pozicijama u konceru Agrokor. Bio je jedan od glavnih ljudi uključenih u poslovanje turističke agencije Atlas te glavni čovjek za Tisak i tvrtku za usluge Zagreb plakat te Znanje, poduzeće specijalizirano za trgovinu, tiskarsku i nakladničku djelatnost.

S godinama, Hrvoje Balent je napredovao do mjesta izvršnog potpredsjednika za centralnu nabavu i usluge Agrokora.

Hrvoje je u Agrokoru radio sa svojom suprugom Ivom Balent koja je bila direktorica marketinga.

U travnju 2017. godine u javnosti su se pojavile informacije o tome da koncern Agrokor ima velikih poslovnih problema i da mu prijeti propast.

10.4.2017. godine sve sumnje oko propasti koncerna Agrokor su potvrđene. Toga dana upravljenje Agrokorom preuzela je Republika Hrvatska.

U listopadu 2017. godine Uskok je pokrenuo akciju istraga protiv cijele bivše uprave Agrokora.

Hrvoje Balent za svoju je obranu uzeo odvjetnika Nikolu Mandića. Nikola Mandić cijenjeni je odvjetnik koji je angažiran i od Zdravka Mamića.

Najveća postignuća

Najveća postignuća Hrvoje Balent je ostvario u koncernu Agrokor gdje je prije njegove propasti radio na mjestu izvršnog potpredsjednika za centralnu nabavu i usluge Agrokora.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*