Denis Buntić

Denis Buntić je poznat kao hrvatski rukometaš na poziciji desnog vanjskog. Karijeru je počeo u Izviđaču nakon čega je prešao u Agram Medveščak. Igrao je na brojnim natjecanjima kao i na EURU 2018. gdje ga je izbornik Lino Červar pozvao kao zamjenu za Domagoja Duvnjaka.

Privatni život

Denis Buntić je rođen 13.10.1982. u Ljubuškom u obitelji oca Franje i mame Vinke. Većinu djetinjstva je proveo u rodnom mjestu, a iako je kao školarac trenirao nogomet, na kraju se pronašao u rukometu i postigao velike rezultate.

Bio je dobar učenik, ali kako je imao sve više obaveza u rukometu bilo je teško primiti se bilo čega drugog. Upravo zbog velike ljubavi prema rukometu nije mu bilo teško prihvatiti sportski način života i često mijenjanje adresa. Tako je već sa 16 godina imao priliku posjetiti nekoliko europskih zemalja.

Više je puta izjavio kako se jednog dana vidi u radu s djecom te povratku u rodni kraj. Denis se vjenčao s Anom s kojom ima kćer Deni.

Posao

Denis je karijeru počeo u Izviđaču da bi nakon toga prešao u Agram Medveščak, a zatim u slovenski Cimos. U Cimosu se zadržao dvije godine, nakon čega je uslijedio trogodišnji angažman za španjolski klub Ademar Leone, da bi potom prešao u klub Kielce u Poljskoj.

2011. nastavio je karijeru u poljskom Kielceu gdje je neko vrijeme igrao s Mirzom Džombom. Buntić je 2013. imao velikih problema s klubom Kielce kada je zbog tučnjave u jednom klubu slomio ruku te bio prisiljen na pauzu od tri mjeseca.

Nakon Poljske igrao je za mađarski klub Pick Szeged koji je napustio krajem 2017. nakon manje od dvije sezone, zbog razilaženja s trenerom Juanom Carlosom Pastorom.

Igrao je na Europskom prvenstvu u Švicarskoj 2006., na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009., Europskom prvenstvu u Austriji 2010., 2012., u Srbiji i 2018. u Hrvatskoj.

25.1.2018. godine, nakon poraza Hrvatske reprezentacije protiv Francuske na Europskom rukometnom prvenstvu u Zagrebu, Denis se nakon 13 godina igranja za Hrvatsku reprezentaciju oprostio od iste. S reprezentacijom je osvojio olimpijsku broncu, europsko srebro te dva svjetska srebra.

Najveća postignuća

S rukometnom reprezentacijom na SP u Tunisu 2005. osvojio je srebrnu medalju. Denis Buntić je 2016. uvršten u najboljih sedam rukometaša uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka. Osim Buntića na popisu se našao i Stefan Vujić.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*