Zlatan Zuhrić Zuhra

Zlatan Zuhrić poznatiji pod nadimkom Zuhra poznati je hrvatski glumac, komičar i voditelj. Rođen je 21.4.1962. godine. Proslavio se ulogom bahatog dalmatinca Aljoše Kapulice u popularnoj Večernjoj školi. Ni jedan od medija mu nije stran, ali najviše se pojavljivao na televiziji u humorističnim serijama. Rado je komičar s istančanim smislom za humor, ali ga ponekad zasmeta kad ga ljudi ne mogu shvatiti ozbiljno.

Obrazovanje

U rodnom je Zagrebu upisao V. Gimnaziju, prirodoslovno-matematičku gimnaziju.

Nakon toga, studirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, ali ne kani više raditi u struci jer, kako kaže, ne može zamisliti da bi ga netko shvatio ozbiljno da mu pokuca na vrata i kaže da je došao popraviti kompjuter. Ali i danas tvrdi kako je FER jedan od najboljih studija i odlična priprema za daljnji život.

Privatni život

Iako u svojoj najproslavljenijoj ulozi glumi Dalmatinca, ovaj je komičar rođen u Zagrebu i odrastao je u kvartu Črnomerec. Ipak, dalmatinske korijene ima jer je njegov otac iz Cazina, a majka iz Dubrovnika.

Zuhra je od 2001. godine bio u vezi s vizažisticom Asjom Novaković koja je od njega mlađa 10 godina. Par se nije vjenčao jer je uskoro nakon početka veze Asja ostala trudna pa nisu trebali veću potvrdu svoje ljubavi od sina.

Njihov sin Vjeko rođen je 2003. godine i ima svoj bend koji se zove Vatreni. Osim toga, trenira rukomet i nogomet i već ga počinju privlačiti večernji izlasci u grad.

Prekinuli su na zahtjev Zuhrine nevjenčane supruge 2010., ali bez svađa. Zuhra tvrdi da ga je upravo ona izvukla iz depresije u kojoj se nalazio u početku njihove veze.

2011. godine tek tri mjeseca bio je u vezi s Rominom Božac, studenticom prava, koja je mlađa od njega 20 godina. Upoznao ju je deset godina prije početka veze i to na Brodu ljepote.

Nakon što je prekinuo vezu s njom, glumac se ponovno zaljubio i to u Katarinu koja ipak želi ostati podalje od kamera i medija. Ljubav se rodila 2012. godina, a Zuhra tvrdi da je u ljubavi romantičan i konzervativan.

Poznat je po svojoj borbi s prekomjernom težinom pa je u jednom trenutku težio čak 127 kilograma, ali je uz pomoć UN dijete uspio skinuti 9 kilograma, a kad je u to uključio vježbanje smršavio je na 103 kile.

Posao

Već je 1987. započeo svoju medijsku karijeru i to u duetu s drugim velikim komičarom Željkom Pervanom. Njih dvoje su surađivali u emisiji Radija 101 pod nazivom Zločesta djeca.

Nakon toga, 2002. glumio je u Obećanoj zemlji lik Danila Vratine i u humorističnoj seriji Nove TV Bumerang u kojoj je glumio australskog doseljenika Thomasa Mršića koji pokušava držati sve konce jedne TV kuće u svojim rukama.

Povremeno se pojavljivao u sitcomu Bitange i princeze kao Konobar i Želimir Dragaš.

Nakon toga slijedi njegov najuspjeliji angažman u Večernjoj školi gdje je s ostalim kolegama sjedio u klupi odgovarajući na pitanja profesora Željka Pervana. Kasnije glumi u humorističnim serijama Cimmer fraj i Lud, zbunjen, normalan.

2007. godine radi svoj show pod nazivom Zuhra light show u kojem ugošćuje mnoge hrvatske poznate pjevače i glumce. Iste godine s kolegom Hrvojem Kečkešom radi na humoristično-igranom showu 69 koji nažalost nije dugo potrajao zbog loše gledanosti i negativnih kritika.

2009. glumi u seriji Stipe u gostima, 2010. u Instruktoru, a 2012. u Brak je mrak. U HRT-ovom Crno bijeli svijet glumi milicajca, u Kud puklo da puklo Željka, u Zlatnim dvorima Bajkera, a u novom projektu Željka Pervana Naknadno gazdu Milana 2016. godine.

Iza sebe ima šest filmova, počevši od 2003. kad je glumio u Svjetskom čudovištu, pa je 2005. snimio Lopove prve klase i Posljednju pričest, 2009. Jasminu, 2011. glumio je opet policajca u Duhu babe Ilonke, a 2012. u proslavljenom filmu Sonja i bik saborskog zastupnika.

U spotu za pjesmu Danijele Martinović Brodolom glumi klasičnog splitskog zavodnika kojeg Danijela pokušava zavesti.
Na radiju je odradio tri emisije – uz prije spomenutu Zločestu djecu s kojima je započeo karijeru tu su još i Piceki i Cuka vremena.

Zbog svog specifičnog glasa sinkronizirao je mnogo likova crtanih filmova, a neki od njih su Moris u Madagaskaru, šef policije Grizli u Tko je smjestio Crvenkapici i policajac Vanzemljac u Žutoj minuti.

2011. godine sudjeluje u glazbenom showu HRT-a Zvijezde pjevaju gdje je s pjevačicom Jelenom Radan čiji je učenik bio, pokazao da mu ni pjevanje nije strano.

Najveća postignuća

Zuhra se pokazao kao izuzetno svestran čovjek kojemu je mjesto zaista na televiziji. Svojim specifičnim humorom istaknuo se u Večernjoj školi, ali i drugim humorističnim projektima na kojima je radio. Prometnuo se u jednog od najtraženijih i najomiljenijih hrvatskih komičara, a to mu je uspjelo i zbog toga što je skroman, prizemljen i pristupačan.

Autor: M.S.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*