Stipe Mandalinić

Stipe Mandalinić je poznat kao rukometni reprezentativac te jedan od najvećih europskih talenata na poziciji lijevog vanjskog igrača. Dokazao se u brojnim velikim utakmicama igrajući za klub i za reprezentaciju na velikim natjecanjima kao što je Europsko rukometno prvenstvo 2018., gdje je došao na poziv Line Červara.

Privatni život

Stipe Mandalinić rođen je 9.9.1992. godine u Splitu. Iako se trudio sakriti privatni život od javnosti, nije mogao sakriti vezu s lijepom Mateom Zelić s kojom je dugo vremena bio u vezi dok se nisu vjenčali.

Matea i Stipe su se vjenčali u crkvi sv. Ante na Humcu blizu mjesta Ljubuškog u rodnoj župi mladenke. Mladenka je za vjenčanje odabrala buket bijelih ruža te jednostavnu frizuru, dok je mladoženja imao tamnoplavo odijelo s bijelom košuljom.

Vjenčao ih je Matein ujak fra Vladimir Vlado Ereš. Mladenci su se pred crkvu dovezli u starom autu, a na izlasku ih je pjesmom, pljeskom i balonima dočekalo više od 400 gostiju na vjenčanju.

Nakon vjenčanja zaputili su se prema Grčkoj na Santorini koji su odabrali kao lokaciju za medeni mjesec.

Posao

Stipe je karijeru započeo u RK Split u rodnom gradu kojem je igrao 2009., a nakon čega je prešao u RK Karlovac gdje se zadržao sve do 2011.

2012. prelazi u RK Zagreb gdje igrao sve do 2107. Krajem 11. mjeseca 2017. potpisao je za Füchse Berlin njemačkog prvoligaša, na tri i pol godine. U trenutku dok je prelazio u novi klub u Njemačku bio je proglašen najboljim strijelcem Lige prvaka s 44 pogotka.

PPD Zagreb i Füchse Berlin uspjeli su u kratkom vremenskom periodu dogovoriti visinu odštete. Kako Zagreb nije mogao iz financijskih razloga zadržati Mandalinića, predsjednik Šupuković je smatrao da je za Mandalinića i za klub to najbolje rješenje, budući da će u inozemnom klubu imati višestruko veća primanja nego u Zagrebu.

S mladom je reprezentacijom 2011. na svjetskom prvenstvu osvojio 8. mjesto. Za seniore je počeo nastupati od Svjetskog prvenstva 2013. gdje je s reprezentacijom osvojio treće mjesto. Sudjelovao je na prvenstvu u Danskoj 2014. kao tadašnji igrač RK Zagreb.

Iako nije nastupio na svjetskoj smotri u Kataru 2015., dvije godine kasnije bio je sudionik na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. S drugim igračima kao što su Luka Cindrić, Igor Vori i drugi, Sipe je dobio priliku da pokaže što može na EURU 2018 u Hrvatskoj.

Najveća postignuća

S mladom je reprezentacijom 2010. u Crnoj Gori osvojio zlato u kategoriji kadeta, da bi na juniorskom prvenstvu 2012. gdje je Hrvatska osvojila srebro bio proglašen najboljim lijevim vanjskim te najkorisnijim igračem.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*