Slavko Sobin

Slavko Sobin je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac. Široj javnosti postaje poznat nakon uloge u sapunici “Dolina sunca” i jedne reklame u kojoj se pojavio uz Severinu. Autor je predstave “Šapice”, koja je praizvedena u Gradskom kazalištu mladih u Splitu.

Obrazovanje

Završio je osnovnu i srednju glazbenu školu, smjer violina, a s 18 godina je otišao na studij glume na Američkoj akademiji dramskih umjetnosti koju su završile i poznate svjetske zvijezde poput Grace Kelly, Dannyja De Vita i Kirka Douglasa.

Privatni život

Rođen je 13.11.1984. godine u Splitu. Roditelje smatra zaslužnima za sve što je postigao jer su vjerovali u njega, gurali ga kad je mislio da mu ne ide i spuštali ga na zemlju kad je letio visoko.

Ističe kako se s godinama naučio da je bitan unutarnji mir i da radi ono što voli, te da se čovjek starenjem bolje osjeća u svojoj koži zbog svih postignuća koja je do tada ostvario.

Iako često otvoreno govori o karijeri, jako je samozatajan kada je u pitanju njegov privatni život. Veliki je obožavatelj životinja pa je često uključen u brojne akcije udomljavanja i pomaganja napuštenim životinjama.

Posao

Prilikom upisa na američku Akademiju, Slavko Sobin i njegove kolege morali su potpisati ugovor koji ih obvezuje da ne smiju ići na audicije za vrijeme studija. Akademija ima malo rigoroznija pravila od onih u Hrvatskoj pa dok nije završio studij, nije ni stizao ništa drugo raditi osim učiti.

Nakon završenog studija vratio se u Hrvatsku jer je nekoliko mjeseci morao čekati na radnu vizu. Za to vrijeme je dobio posao u Hrvatskoj pa je shvatio da mu je trenutno lijepo tu i da se može nešto napraviti.

U razdoblju od 2008. do 2010. godine ostvario je nekoliko manjih uloga u serijama “Ponos Ratkajevih”, “Ne daj se, Nina”, “Dobre namjere”, “Hitna 94”, “Zauvijek susjedi”, “Krim tim 2” i “Sve će biti dobro”.

2010. godine je dobio ulogu u sapunici “Dolina sunca” u kojoj je tumačio lik Mateja Zlatarića. Nakon toga su uslijedile uloge u serijama “Najbolje godine”,”Loza”, “Ruža vjetrova”, “Crno-bijeli svijet”, “Patrola na cesti”, “Čista ljubav”, “Počivali u miru”, “Na granici” i “Senke nad Balkanom”.

Kad su u pitanju kazališne uloge, Slavko Sobin je glumio u predstavama “Postojani kositreni vojnik”, “Oh, kako je lijepa Panama”, “Ovdje piše naslov drame o Anti”, “Ribarske svađe”, “E, moj Pinocchio”, “Ukradena lopta”, “Who the Fuck is Biba” i drugima.

Početkom 2019. godine premijerno je prikazan remake slavnog filma “Leptir” u kojem su Slavko i njegove kolege Goran Navojec i Luka Peroš glumili s Ramijem Malekom i Charliejem Hunnamom. Snimanje “Leptira” započelo je 2017. godine, a Slavko će ga najviše pamtiti po kupanju krajem studenog i po sceni borbe koja traje 15-ak sekundi, a oni su je snimali puna dva dana.

U lipnju 2019. godine Slavko je s partnericom Gabrielom Pilić pobijedio u plesnom spektaklu Nove TV “Ples sa zvijezdama”.

Slavko Sobin ističe da je glumac koji voli ljude i želja mu je imati što više publike, što podrazumijeva i rad na međunarodnim projektima. Svakom projektu pristupa isto jer voli svoj posao, svoje uloge i svoju publiku. Od produkcije traži da je plaćen na vrijeme, da ima topli obrok i da mu se da dovoljno odmora ako radi prekovremeno.

Najveća postignuća

Slavko Sobin je svojim ulogama u domaćim serijama osvojio gledatelje u Hrvatskoj i regiji, a imao je priliku pokazati svoje glumačke sposobnosti i na holivudskom setu. Iako je imao nekoliko stranih angažmana, najznačajniji je onaj na filmu “Papillon” gdje je glumio sa zvijezdom filma “Bohemian Rhapsody” Ramijem Malekom.

 

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*