Robert Kopal

Robert Kopal poznat je kao državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova kojeg je 28.4.2017. godine imenovao premijer Andrej Plenković nakon što je razriješio dužnosti dotadašnjeg ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića. Robert Kopal dužnost će obavljati privremeno dok ne bude izabran novi ministar unutarnjih poslova.

Posao

Robert Kopal radio je kao obavještajni analitičar Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), RH/POA-e i MUP-a, a u Vladi premijera Andreja Plenkovića bio je njegov posebni savjetnik za nacionalnu sigurnost.

Iako službeno nije u stranci HDZ-a, odradio je njihovu glavnu kampanju za lokalne izbore 2017. godine, kao analitičar i glavni strateg. Na istim poslovima radio je i za vrijeme parlamentarnih izbora 2016. godine.

Kopal je također znanstveni suradnik, profesor i prodekan za istraživanje i razvoj Visokog učilišta Algebre, voditelj je diplomskog studija Digitalni marketing, a čest je i gost predavač na mnogim visokim učilištima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Osim toga, autor i koautor je brojnih objavljenih knjiga, a uz to objavio je i stručne i znanstvene radove u Hrvatskoj i inozemstvu.

Sudjeluje kao predavač i voditelj na poslovnim i analitičkim radionicama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Zaslužan je za dizajn više specijaliziranih informacijskih sustava te je certificirani trener obavještajne analitike te analitičkog softwarea.

Robert je i član IALEIA-e (International Association of Law Enforcement Intelligence Analysts), BDVA (Big Data Value Association) i SCIP-a (Strategic and Competitive Intelligence Professionals).

Član je uredništva u International Journal of Economics & Management Sciences te Izvršni urednik u International Journal of Digital Technology and Economy.

Izlagač je na velikom broju domaćih i međunarodnih konferencija te često sudjeluje i vodi nacionalne i međunarodne analitičke projekte. Član je nacionalnog tima RH – Europski Big Data Hackathon 2017 te Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala.

Vodi razgovore s novinarima o pitanjima nacionalne sigurnosti, a poznat je i po tome što je apelirao medijima da se suzdrže od objavljivanja svih informacija koje bi mogle štetno djelovati na nacionalnu sigurnost Hrvatske.

28.4.2017. godine ministar Andrej Plenković postavio ga je na mjesto dotadašnjeg ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, a na spomenutom položaju ostat će sve dok ne bude imenovan novi ministar.

Najveća postignuća

Robert Kopal do sada je objavio mnoge knjige i znanstvene radove, a osim što je profesor i prodekan na Viskom učilištu Algebre, može se pohvaliti i brojim gostujućim nastupima kao profesor.

Premijer Andrej Plenković imenovao ga je svojim posebnim savjetnikom, a 28.4.2017. imenovan je privremenim državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*