Predrag Štromar

Predrag Štromar po struci diplomirani ekonomist djelovao je kao varaždinski župan koji je u drugom krugu lokalnih izbora izgubio od Radimira Čačića. Godine 2017. nakon odluke HNS-a da uđu u pregovore s HDZ-om radi sastavljanje nove većine u Hrvatskom saboru, najavljeno je da bi Predrag mogao biti novi ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade.

Obrazovanje

U Varaždinu je 1987. godine završio srednju školu da bi 1993. godine diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Daljnje školovanje je nastavio pohađajući brojne edukacije iz područja financija i računovodstva te iz prodaje i rada s kupcima.

Privatni život

Predrag Štromar rođen je 13.1.1969. godine u Varaždinu. Oženjen je i ima dvije kćeri, Martu i Emu. Poznat je po ljubavi prema vinogradarstvu i nogometu.

Posao

Profesionalnu karijeru je započeo 1993. godine kao referent u kompaniji Prehrana d.d. gdje je od 1994. do 1995. radio kao šef financija, da bi 1995. godine prešao na drugo radno mjesto kao šef financija i računovodstva.

Od 1998. do 2002. radio je kao direktor računovodstva, financija i komercijale da bi prešao u Inu na mjesto direktora.

Godine 1990. politički se angažirao i upisao u Hrvatsku narodnu stranku. Od tog je trenutka djelovao u raznim tijelima obnašajući brojne funkcije. Na početku je najviše radio u Općinskom vijeću Općine Gornji Kneginec.

Godine 2001. postao je član Predsjedništva Županijske organizacije Varaždinske županije, a 2004. godine i potpredsjednik. Djelovao je i kao potpredsjednik Nadzornog odbora na državnoj razini od 2004. do 2008.

Izabran je za jednog od članova predsjedništva HNS-a, a 2012. godine za predsjednika Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke. Od 2001. do 2005. obnašao je dužnost vijećnika u Županijskoj skupštini Varaždinske županije.

Na lokalnim izborima 2005. koalicija u kojoj je bio i HNS dobila je najviše mandata u Županijskoj skupštini Varaždinske županije nakon čega su formirali vlast. Predrag je nakon lokalnih izbora postao župan i tu je dužnost vršio do 2008. godine.

Na sljedećim lokalnim izborima dobio je još jedan mandat kao župan, a uspjeh je ponovio na izborima 2013. godine kada je HNS osvojio vlast u petnaest gradova i općina gdje je dobio gradonačelnike i načelnike.

Dok je bio na čelu županije proveli su se važni i značajni projekti poput e-dozvole zahvaljujući kojoj su građanima na raspolaganju svi prostorni planovi i koji u svakom trenutku imaju uvid u stanje svojih predmeta.

Ne treba zaboraviti projekt vrijedan 680 milijuna kuna za sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za šire područje grada Varaždina te na zaštitu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Najveća postignuća

Za vrijeme župana Predraga Štromara, Varaždinska županija je proglašena najtransparentnijom županijom s najotvorenijim proračunom koja brže od ostalih izdaje građevinske dozvole.

Predrag je odlikovan od bivšeg predsjednika Stjepana Mesića odličjem Reda Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića za velike zasluge u provođenju projekta izgradnje škola na temelju modela javnog i privatnog partnerstva te za velike zasluge u gospodarstvu.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*