Petra Sanader

Petra Sanader starija je kćer Ive Sanadera, bivšeg premijera, koja se nakon diplome preselila u SAD želeći ostvariti proboj na međunarodnu glumačku scenu.

Obrazovanje

Petra Sanader iako rođena u Splitu u Zagrebu je završila osnovnu i srednju školu nakon čega je 2005. godine upisala Akademiju dramske umjetnosti.

Nakon što je diplomirala na Akademiji, 2008. godine preselila se u Sjedinjene Američke Države gdje je upisala Lee Strasberg, poznati i cijenjeni institut za glumačko usavršavanje za televiziju i film.

Privatni život

Petra Sanader rođena je 1987. godine u Splitu u obitelji oca Ive Sanadera, bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a te majke Mirjane Sanader, profesorice na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Petra ima i mlađu sestru Brunu koja je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Petra je išla u glazbenu školu gdje je pohađala satove pjevanja i klavira sve dok se nije počela interesirati za glumu.

U Ameriku se preselila s dečkom Andrejem Dojkićem. Za vrijeme školovanja u New Yorku Petra i Andrej su živjeli u elitnom dijelu grada, a nakon što je završila školovanje Petra i Andrej preselili su se u Los Angeles.

Prekinuli su ljubavnu vezu 2010. godine nakon što je Andrej uhvaćen u preljubu s Hrvaticom libijskog porijekla, Jasmin Al Ghamel.

Petra je više puta izjavila kako glazbu nikada nije pustila, pjevanje je više nije toliko privlačilo koliko je kazalište. Svoju želju da bude glumica priznala je roditeljima i da nakon mature upiše kazališnu akademiju. U tome je imala njihovu punu podršku.

Posao

Godine 2007. nakon što je upisala Akademiju, zaigrala je bludnicu Emmu u “Operi za tri groša” u režiji Krešimira Dolenčića.

Na Dubrovačkim ljetnim igrama nastupala je dvije godine, a 2007. je s tadašnjim dečkom Andrejem Dojkićem, Nerom Stipičević i Ivom Visković glumila u predstavi Joška Juvančića “Dum Marinu u pohode”.

Na 58. Dubrovačkim igrama u Dundu se pojavila kao posebna gošća glumeći Petrunjelu. Andrej je glumio Popivu, a Pometa Branimir Vidić Flika.

Nakon diplome 2008. godine otišla je u New York na glumačko usavršavanje. Kada je završila školovanje preselila se u Los Angeles gdje se prijavila na nekoliko audicija.

Osim u glumi Petra se okušala i u svijetu modelinga, pa se pojavila u glavnoj ulozi video tečaja o modnoj fotografiji u režiji Antona Oparina.

Najveća postignuća

Godine 2010. dobila je sporednu ulogu u filmu “The Land Of Astronauts” pod imenom Petra Sanodovar. Glumila je i u parodiji na Shakespeareova djela koju je kazališna grupa “The Dark Lady Players West” igrala tri dana u tjednu u sklopu prezbiterijanske crkve.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*