Andrej Dojkić

Andrej Dojkić je poznati hrvatski glumac porijeklom iz Osijeka. Prije nego što je počeo sa studijem glume na zagrebačkoj Akademiji, Dojkić je javnosti postao poznat po ulozi u popularnoj seriji “Zabranjena ljubav” u kojoj je glumio Aleksandra Barića.

Obrazovanje

Nakon završene srednje škole Dojkić je upisao studij ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na kojemu je i diplomirao.

Kasnije je spoznao da je gluma to što ga zanima te je upisao studij glume na Akademiji dramskih umjetnosti, također u Zagrebu, gdje je i diplomirao.

Privatni život

Andrej Dojkić je rođen 26.7.1980. godine.

Bio je u ljubavnoj vezi s Petrom Sanader, kćerkom bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera. Par se upoznao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Tada su započeli svoju ljubavnu vezu, a zajedno su otišli u Sjedinjene Američke Države kada je Petra 2008. godine diplomirala, gdje su se pokušali ostvariti glumačku karijeru.

Nakon par mjeseci zajedničkog života u New Yorku par se bio preselio u Los Angeles gdje su također nastavili s pokušajima građenja američke glumačke karijere.

Zajedno su bili tri godine, a prekinuli su 2010. godine kada su mediji počeli Dojkića povezivati s Jasminom Al Ghamel. Naime, pisali su da je s ovom Hrvaticom libijskog porijekla Dojkić uhvaćen u preljubu, što je on kasnije demantirao. Par je nakon prekida ostao u dobrim odnosima i ponekad se čuju.

Nakon veze s Petrom Sanader Dojkić je kratko bio u vezi s kolegicom glumicom Ornelom Višticom, s kojom je ujedno i glumio u seriji “Larin izbor”.

Nakon turbulentnog prekida kojeg nisu komentirali u medijima, Dojkić je bio u vezi s menadžericom Evom Legati s kojom je prvotno bio u prijateljskim odnosima.

Nakon prekida s Evom, Dojkić se posvetio poslu i glumačkim angažmanima, a privatni život nije previše komentirao u medijima.

Posao

Prije nego što je uopće upisao studij glume na Akademiji, Andrej je 2005. godine ostvario televizijsku ulogu u hrvatskoj seriji “Zabranjena ljubav” u kojoj je glumio Aleksandra “Sašu” Barića. Za ovu ulogu voli na glasiti da ju iznimno cijeni jer ga je upravo uloga u ovoj seriji usmjerila prema glumi.

2007. godine ostvario je svoju drugu televizijsku ulogu, naime glumio je Petra u seriji, “Dobre namjere”, a iduće se godine posvetio radu u kazalištu.

Dojkić je glumio u filmu “Korak po korak”, u režiji Biljana Čakića Šikića, 2011. godine, a iste godine počinje glumiti Maru u seriji “Larin izbor”.

2012. godine ostvario je filmsku ulogu u “Kapetanu i audiciji”, a iduće je godine svoj glas dao Kristoffu u animiranom filmu “Snježno kraljevstvo”.

U filmu “Kosac” glumio je 2014. godine, a iste je godine glumio i u filmu Željka Senečića “Miroslav Krleža: Gospoda Glembajevi”, u kojemu je glumio lika Leonea Glembaya. Također 2014. godine, Dojkić je glumio u televizijskoj seriji “Mjesto zločina”.

U filmu “Nisam se bojao umrijeti”, u režiji Jakova Sedlara, Dojkić je glumio Antona Kikaša 2015. godine, a iduće je godine ostvario ulogu u filmu “The Lake”, kao i u seriji “Novine”, u kojoj je glumio Antu, i u “Pravoj ženi”, u kojoj je glumio Vuka.

Od 2017. godine član je ansambla kazališta Gavella u kojemu je glumio u sljedećim predstavama: “Kralj Rikard III”, “Tesla Anonimus”, “Srce veće od ruku”.

Surađivao je s Tomažom Pandurom na predstavi “Medeja” s kojom je nastupao u Hrvatskoj, ali i van granica. Tako su gostovali u susjednoj Sloveniji, Italiji, Makedoniji, Cipru, Kolumbiji…

Najveća postignuća

Andrej Dojkić dobio je 2007. godine Rektorovu nagradu za ulogu Orfeja u predstavi “Euridice” na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Jedna od najboljih njegovih kazališnih uloga upravo je uloga Leonea Glembaya u režiji Željka Senečića u predstavi “Gospoda Glembajevi”, a kasnije je snimljen i istoimeni film u kojemu je Dojkić također glumio.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*