Nada Murganić

Nada Murganić izabrana je za ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalnu politiku u 14. Vladi Andreja Plenkovića. Rodila se u Karlovcu 14.1.1958. godine.

Obrazovanje

Nada Murganić završila je gimnaziju u svom rodnom Karlovcu 1976. godine, a te iste godine upisala je Pravni fakultet u Zagrebu, Studij socijalnog prava. Diplomirala je 1981. godine.

Privatni život

Nada Murganić je udana i majka je jedne kćeri.

Pošto je oduvijek u potpunosti posvećena svom poslu, često i u slobodno vrijeme pohađa niz seminara koji su povezani s njezinom strukom. Tako je završila seminare iz stručnog socijalnog rada, razne seminare kojima je poboljšala svoje komunikacije vještine te seminare psihosocijalne pomoći.

U slobodno vrijeme čita, a od literature voli onu stručnu i to iz područja sociologije, psihoanalize te priručne psihologije. Bavi se sportom i to rekreativnim vježbama.

Posao

Nakon završenog Pravnog fakulteta poslovno iskustvo je stjecala radeći u Crvenom križu u Karlovcu. Radila je kao socijalna radnica te voditeljica kućne njege te pomoći u kući za starije i nemoćne osobe. Organizirala je i poslove volontera svih dobnih skupina za vrijeme dobrotvornih akcija koje je provodio Crveni križ u mjesnim gradskim četvrtima. Spomenuti posao obnašala je do 1990. godine.

Od 1990. godine vodi Dom za starije i nemoćne osobe “Sveti Antun” u Karlovcu. Radi kao ravnateljica doma, kao voditeljica tehničke jedinice te kao socijalna radnica. Također je i voditeljica ustanove za pronalaženje smještaja za prognanike. Dom se brine za 222 starije i nemoćne osobe te ima zaposleno devedesetak zaposlenika.

Ima bogatu političku karijeru. Od 1995. godine članica je HDZ-a.

Potpredsjednica je Temeljnog ogranka Grabrik Karlovac, dopredsjednica Gradskog odbora HDZ-a Grada Karlovca te predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” za Karlovačku županiju i predsjednica Gradskog vijeća grada Karlovca iz kvote HDZ-ovih vijećnika.

Također, članica je predsjedništva županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije te politička tajnica ZŽHDZ-a “Katarina Zrinski”.

Od veljače do svibnja 2014. godine bila je članica saborskog Odbora za lokalnu i područnu samoupravu. Također, bila je i članica Odbora za ravnopravnost spolova te Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

U razdoblju od 31.1.2014. do 28.12.2015. godine radila je kao zamjenica Andreja Plenkovića u Hrvatskom saboru.

Govori engleski jezik.

Najveća postignuća 

loading...

Nada Murganić izabrana je u 14. Vladu kao ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalnu politiku. Mandat 14. Vlade teče od 19.10.2016. godine.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*