Nada Murganić

Nada Murganić poznata je kao ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalnu politiku u 14. Vladi Andreja Plenkovića. Na toj dužnosti bila je od listopada 2016. godine do srpnja 2019. godine kada ju je premijer Plenković smijenio te na njezino mjesto postavio Vesnu Bedeković.

Obrazovanje

Nada Murganić završila je gimnaziju u rodnom Karlovcu 1976. godine, a te iste godine upisala je Pravni fakultet u Zagrebu, Studij socijalnog prava. Diplomirala je 1981. godine.

Privatni život

Nada Murganić se rodila u Karlovcu 14.1.1958. godine.

Udana i majka je jedne kćeri.

Pošto je oduvijek u potpunosti posvećena svom poslu, često i u slobodno vrijeme pohađa niz seminara koji su povezani s njezinom strukom. Tako je završila seminare iz stručnog socijalnog rada, razne seminare kojima je poboljšala svoje komunikacije vještine te seminare psihosocijalne pomoći.

U slobodno vrijeme čita, a od literature voli onu stručnu i to iz područja sociologije, psihoanalize te priručne psihologije. Bavi se sportom i to rekreativnim vježbama.

Posao

Nakon završenog Pravnog fakulteta poslovno iskustvo je stjecala radeći u Crvenom križu u Karlovcu. Radila je kao socijalna radnica te voditeljica kućne njege te pomoći u kući za starije i nemoćne osobe. Organizirala je i poslove volontera svih dobnih skupina za vrijeme dobrotvornih akcija koje je provodio Crveni križ u mjesnim gradskim četvrtima. Spomenuti posao obnašala je do 1990. godine.

Od 1990. godine vodi Dom za starije i nemoćne osobe “Sveti Antun” u Karlovcu. Radi kao ravnateljica doma, kao voditeljica tehničke jedinice te kao socijalna radnica. Također je i voditeljica ustanove za pronalaženje smještaja za prognanike. Dom se brine za 222 starije i nemoćne osobe te ima zaposleno devedesetak zaposlenika.

Ima bogatu političku karijeru. Od 1995. godine članica je HDZ-a.

Potpredsjednica je Temeljnog ogranka Grabrik Karlovac, dopredsjednica Gradskog odbora HDZ-a Grada Karlovca te predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” za Karlovačku županiju i predsjednica Gradskog vijeća grada Karlovca iz kvote HDZ-ovih vijećnika.

Također, članica je predsjedništva županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije te politička tajnica ZŽHDZ-a “Katarina Zrinski”.

Od veljače do svibnja 2014. godine bila je članica saborskog Odbora za lokalnu i područnu samoupravu. Također, bila je i članica Odbora za ravnopravnost spolova te Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

U razdoblju od 31.1.2014. do 28.12.2015. godine radila je kao zamjenica Andreja Plenkovića u Hrvatskom saboru.

19.10.2016. godine dolazi na čelo ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na toj funkciji ostaje do 17.7.2019. godine. Premijer Andrej Plenković tada je iznenada napravio veliku rekonstrukciju Vlade te je na njezino mjesto postavio Vesnu Bedeković.

Najveća postignuća 

Nada Murganić izabrana je u 14. Vladu kao ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalnu politiku. Mandat 14. Vlade teče od 19.10.2016. godine.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*