Mladen Bodalec

Mladen Bodalec je poznati hrvatski pjevač popularnog zagrebačkog benda “Prljavo kazalište”, rođen 1.1.1959. godine. Nakon dužeg studiranja i bavljenja glazbom, završio je Pravni fakultet u Zagrebu, 1998. godine. Radi u Zagrebu, u odvjetničkom uredu koji glasi na njega.

Obrazovanje

Od 1985. godine, kada je upisao studij prava, usklađivao ga je s pjevačkom karijerom.

1998. godine diplomirao je na Pravnom fakultetu. Položio je pravosudni ispit i počeo raditi te kaže za sebe da usklađuje odvjetnički posao i posao tijekom koncerata. Mladen je otvorio svoj odvjetnički ured u Zagrebu.

Privatni život

Početkom 1989. godine Mladen je upoznao buduću suprugu Snježanu kada je radila diskoteci u Dubravi, a zajedno su izlazili i upoznavali se.

1995. godine oženio se sa suprugom Snježanom, a već iduće godine rodio mu se sin Karlo. Kćer Rahela rodila im se 2001. godine.

Obitelj ga ne prati na nastupima s grupom jer ne voli miješati privatno i poslovno. 17 godina s “Prljavim kazalištem” smatra najljepšim razdobljem svog života. Sin Karlo također voli muziku i bubnjeve, a nastupaju zajedno u dnevnom boravku.

Dobio je nadimak “Mlađo” kojim su ga mnogi oslovljavali, pogotovo u bendu. U slobodno vrijeme bavi se ping pongom, igra šah, nogomet i voli kartati.

Posao

Mladen je kao apsolvent Pravnog fakulteta ušao u grupu “Prljavo kazalište” da bi mijenjao Davorina Bogovića 1985. godine. Prije ulaska u grupu s Marijanom Brkićem bio je u uličnoj bandi “Skok” te su tako sklopili nova poznanstva. Tijekom studiranja pjevao je u bendu “Ulična patrola”, a na kraju završio kao prateći vokal “Prljavog Kazališta”. U “Prljavce” ga je uveo njegov susjed i gitarist Marijan Brkić. Prvi koncert koji su održali zajedno bio je u Slavonskom Brodu u seoskom domu u Donjim Andrijevcima.

Prvi album s Mladenom kao vokalom 1985. godine bio je “Zlatne godine”, potom 1988. godine izdan je album “Zaustavite Zemlju”, “Sve je lako kad si mlad” 1989. godine kao live album, “Devedesete” 1990., album “Lupi petama” 1993. godine u ovom albumu surađuju na pjesmi “Uzalud vam trud svirači” s tamburaškim sastavom “Tena” iz Vinkovaca. 1994. godine objavljen je CD live “Božićni koncert” sa zagrebačkog Dolca.

1996. objavljuju “S vremena na vrijeme”, 20 godina slave na CD live nazivom “XX godina”, 1998. godine objavili su “Dani ponosa i slave”, 2001. godine izdaju box set s 4 CD-a pod nazivom “Sve je lako kad si mlad ’77-’99”, 2003. godine objavili su studijski album “Radio Dubrava”, 2005. godine nastao je album “Moj dom je Hrvatska”, 2008. album “Tajno ime” i 2012. “Možda dogodine”.

Tijekom muzičke karijere, ipak je odlučio završiti fakultet i nakon završetka radio je kao vježbenik nekoliko godina kod Branimira Sabionija kojeg je upoznao preko supruge. Od početaka je usklađivao studij prava i pjevačku karijeru, tako je s pjevačicom Doris Dragojević 1995. (tijekom studiranja) snimio pjesmu “Baklje Ivanjske”, a kao najdražu smatra pjesmu “Mojoj majci”.

Najveća postignuća

Mladen je snimio 11 studijskih i 3 live albuma. Prvim albumom “Zlatne godine” grupa izrasta u komercijalni fenomen hrvatske glazbene scene, a Mladen ga je prvi otpjevao te je do danas glavni vokal u bendu.

Grupa “Prljavo kazalište” osvojila je mnogo nagrada, međutim “Porin” za album godine 1994. godine “Lupi petama, reci sve za Hrvatsku”, “Porin” za najbolji video program također iste godine, “Porin” za najbolji album rock glazbe 1998. i 1999. godine za albume “Dani ponosa i slave” te “S vremena na vrijeme”. 1999. osvojili su i nagradu “Porin” za najbolje likovno oblikovanje, a istu nagradu osvojili su i 2006.

Mladen sudjeluje u mnogim humanitarnim koncertima, ponekad sam, ponekad s grupom “Prljavo kazalište” pa je tako 2016. godine sudjelovao na humanitarnoj akciji “Korak u život” s ciljem skupljanja novaca za stipendiranje mladih bez roditeljske skrbi.

Autor: A.Ž.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*