Mirela Srna

Mirela Forić Srna hrvatska je poduzetnica i osnivačica poznatog modnog portala Buro 24/7. Ipak, prije uzleta u karijeri, hrvatskoj javnosti postala je poznata kao supruga poznatog nogometaša Darija Srne. Mirela i Darijo su u braku dobili dvoje djece, ali uz odgoj djece i brigu za obitelj, Mirela je uspjela izgraditi zavidnu karijeru, kao i titulu jedne od hrvatskih modnih ikona stila.

Obrazovanje

Mirela Forić Srna je nakon osnovne i srednje škole upisala Ekonomski fakultet u Zagrebu, gdje je stekla diplomu magistre ekonomije.

Privatni život

Mirela Forić Srna rođena je 1982. godine. Bila je uspješna studentica ekonomije kada je upoznala tada vrlo poznatog nogometaša Darija Srnu. Upoznali su se krajem 2005. godine u jednom poznatom zagrebačkom klubu, gdje je Mirela došla s prijateljicom Ivom Radić, tadašnjom suprugom nogometaša Boška Balabana. Mirela je odmah zapela za oko mladom nogometašu, ali on njoj nije bio ništa više nego simpatičan. Trebalo je tri mjeseca da Darijo nabavi njen broj telefona i počne se dopisivati s lijepom studenticom. Nakon toga su zajedno dočekali 2006. godinu i napokon postali par.

Krajem iste godine par je prekinuo zbog Srninog nedopuštenog izleta u jedan narodnjački klub, ali su krajem 2007. godine ponovno prohodali. 2010 godine par se vjenčao u Dubrovniku, a u ljeto iste godine dobili su svoje prvo dijete – kćer Kasiju. U ljeto 2015. godine dobili su i drugo dijete, sina Karla.

U međuvremenu je Mirela izgradila zavidnu karijeru kao urednica i novinarka modnih časopisa i portala. Sukladno tome, postala je i hrvatska modna ikona, često hvaljena zbog odjeće i modnih dodataka koje odabire i nosi. Ljubav prema modi vuče još iz najranijih dana. Ističe da je odmalena voljela lijepo se oblačiti. Težila je eleganciji čak i u buntovničkim tinejdžerskim godinama, a s vremenom je svoj stil i ukus samo nadograđivala.

Zbog muževe karijere cijela obitelj živi na relaciji Hrvatska – Ukrajina.

Posao

Mirela Srna krenula je ozbiljne poslovne vode kada je na proljeće 2012. godine sa svojom dugogodišnjom prijateljicom Ivom Radić osnovala tvrtku Buro 24/7. Tvrtka je na jesen iste godine pokrenula istoimeni web-portal, koji je zapravo hrvatska inačica poznatog ruskog lifestyle magazina. Jedna od suradnica im je poznata ruska modna ikona Miroslava Duma. 2014. godine Mirela i Miroslava nastavile su same voditi projekt, nakon što je iz njega izašla Iva Balaban i pokrenula vlastiti portal Journal.hr.

Mirela Srna se kao modna ikona proslavila ne samo kao jedna od glavnih urednica poznatog modnog portala, nego i zbog vlastitog modnog izričaja. Mnogi hrvatski modni časopisi i web-portali spominju njen istančan modni ukus, zbog čega je postala vrlo popularna i na društvenim mrežama.

Osim što vodi vlastiti modni portal, Mirela je 2015. Godine postala urednica jedne rubrike u ukrajinskom izdanju Vogue magazina.

Najveća postignuća

Iako je široj javnosti najpoznatija kao supruga nogometaša Darija Srne i majka njegovo dvoje djece, Mirela Srna je i magistrirana ekonomistica, te cijenjena poslovna žena. Pokrenula je hrvatsku inačicu poznatog ruskog lifestyle magazina Buro 24/7 i postala urednica jedne kolumne u ukrajinskom Vogueu.

Mirela je poznata modna ikona, a njezine modne fotografije objavljene su u talijanskom, francuskom i britanskom izdanju Vogue magazina. Ipak, ističe kako su glavna briga i zadaća u njenom životu obitelj i djeca, a ne stjecanje titule ikone stila.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*