Iva Radić

Iva Radić poznata je u javnosti kao bivša manekenka, modna urednica, jedna od najvećih ikona stila u Hrvatskoj te osnivačica lifestyle web magazina Journal.hr. Prije nego što je osnovala Journal.hr, Iva je s Mirelom Srnom bila vlasnica poznatog portala Buro 24/7. Petnaest godina bila je u braku s poznatim nogometašem Boškom Balabanom s kojim ima troje djece. Par se 2017. godine odlučio razvesti, a Iva je nakon razvoda i dogovorenog zajedničkog skrbništva vratila svoje djevojačko prezime Radić.

Privatni život

Iva Radić je rođena 1977. godine u Rijeci gdje je provela djetinjstvo.

2001. godine u Zagrebu je upoznala nogometaša Bošku Balabana, također Riječanina. Godinu dana mlađi Boško tada je igrao u nogometnom klubu Dinamo, a Iva je gradila manekensku karijeru u Zagrebu. Upustili su se u emotivnu vezu, ali su prekinuli jer je Boško potpisao ugovor s nogometnim klubom Aston Villa iz Birminghama. Nakon godine dana, Boško se vraća u Dinamo te u Zagrebu obnavlja vezu s Ivom.

6.7.2002. godine Iva i Boško su se vjenčali kod matičara, a slavlje je održano u Dubrovniku, u hotelu Excelsior.

U studenom 2003. godine Iva je rodila prvu kći, djevojčicu Tashu.

Par se 2004. godine preselio u Belgiju zbog Boškove nogometne karijere gdje su proveli tri godine. Iva se tada posvetila obitelji, a svoju manekensku karijeru je ostavila po strani.

2007. godine, kada je Bošku istekao ugovor s tamošnjim klubom, par se ponovo vratio u Hrvatsku gdje su te iste godine postali i roditelji sina Ivana.

Početkom 2008. godine Iva i Boško su sina krstili i crkveno se vjenčali u Zagrebu u crkvi Svetog Franje. Slavlje je održano u popularnom zagrebačkom restoranu Okrugljaku, a goste je zabavljao pjevač Halid Bešlić.

2009. godine par s dvoje djece seli u Atenu, u Grčku, zbog Boškove nogometne karijere.

Nakon što su se ponovo vratili u Zagreb, Iva je 2012. godine rodila kći Tesu. Tri dana prije poroda morala se oprostiti sa suprugom Boškom koji je otputovao u Maleziju zbog poslovnog angažmana. Iva se tri mjeseca sama brinula o djeci, a Boško je svoju kći vidio tek nakon tri mjeseca.

2013. godine Boško se pridružio Ivi u Zagrebu nakon što je završio profesionalnu nogometnu karijeru u 35-oj godini. Par je godinu dana kasnije, proslavom 12-e godišnjice braka obnovio bračne zavjete.

Osim posla, posvećena je i humanitarnom radu, osobito kada su u pitanju djeca. Sudjelovala je u akciji Djeci djetinjstvo koja se bori protiv pada nataliteta.

2016. godine odrezala je svoju dugu smeđu kosu te se time pridružila kampanji “Budi jaka” i postala njezin ambasador u Hrvatskoj. Naime, “Budi jaka” je poznata kampanja tvrtke za njegu kose Pantene, a cilj joj je da se djeci oboljeloj o raka poklone perike izrađene od prirodne kose.

Početkom 2017. godine nakon brojnih nagađanja o razvodu, Iva i Boško su predali papire za rastavu braka.

U listopadu 2017. godine Iva Balaban je vratila svoje djevojačko prezime Radić i time potvrdila da je brak između nje i Boška okončan. Istakla je da su sve držali podalje od javnosti kako bi njihova djeca ostala što manje oštećena ovim postupkom. I dalje zajedno skrbe o djeci.

Posao

Iva Radić je u javnosti postala poznata 1995. godine kada se prijavila za sudjelovanje u natjecanju za Kraljicu Hrvatske na kojem je i pobijedila. Te iste godine održano je natjecanje za Miss svijeta u Baden Badenu u Njemačkoj na kojem je Iva završila na četvrtom mjestu.

Nakon toga se počela aktivno baviti manekenstvom pa je često krasila stranice velikog broja modnih magazina kako u zemlji, tako i u cijelom svijetu. Bila je omiljeno lice svjetski poznatih modnih kreatora te je radila velik broj modnih revija i editorijala. Najviše angažmana imala je u inozemstvu, i to u Italiji, Engleskoj i Njemačkoj.

Nakon što se 2002. godine udala za Boška Balabana posvetila se obitelji i majčinstvu, a modni svijet je ostavila iza sebe. No, iako se više nije bavila modom, uvijek je bila i ostala jedna od najljepših Hrvatica i ikona stila.

Veliki poslovni uspjeh Iva je postigla 2012. godine kada je s prijateljicom Mirelom Srnom, poznatom suprugom nogometaša Darija Srne, počela uređivati modni portal Buro 24/7. Naime, Mirela Srna je u Moskvi upoznala rusku osnivačicu i kolumnisticu Miroslavu Dumu koja je urednica ruskog izdanja Harper’s Bazaara. Njih dvije su dogovorile suradnju pa je tako poznati lifestyle portal dobio i hrvatsku verziju. Na poznatom portalu Iva i Mirela su uređivale stranice vezane za modu, zdravlje, ljepotu i kulturu.

U jesen 2014. godine, Iva Radić je odlučila osnovati svoj portal i blog te ga nazvala Journal.hr. Na stranicama Journala žene mogu pronaći sve informacije vezane uz najnovije modne trendove, ali i savjeti vezani uz putovanja, ljepotu, kulinarstvo, uređenje interijera i drugi. Mirela i Iva su raskinule partnerstvo, a Iva se obvezala ugovorom o tajnosti da neće iznositi podatke o prethodnoj suradnji s Mirelom Srnom. Obje su jedna drugoj poželjele puno uspjeha u daljnjem radu.

U rujnu 2013. godine postala je zaštitno lice kamapnje City centra pod nazivom We love style by Iva Balaban.

2015. godine postala je ambasadorica poliklinike Milojević koja se bavi pomlađivanjem kože bez odlaska pod nož. Iva je priznala kako na sebi nije radila niti jednu plastičnu operaciju, a jedino se podvrgla tretmanima pomlađivanja lica i zatezanja kože.

Iva ističe da je osim mode jako zanima i dizajn interijera pa ne odbacuje niti mogućnost da se jednoga dana bavi i tim poslom.

Najveća postignuća

Iva Radić je u 90-ima ostvarila zavidnu manekensku karijeru nakon što je 1995. godine pobijedila na natjecanju za Kraljicu Hrvatske.

Veliki uspjeh ostvarila je kao modna urednica portala Buro 24/7 kojeg je uređivala s Mirelom Srnom. 2014. godine, raskinule su poslovnu suradnju te je Iva Balaban osnovala lifestyle web magazin Journal.hr.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*