Marta Šimić Mrzlečki

Marta Šimić Mrzlečki, rođena Pitomačanka, već dugi je niz godina voditeljsko lice Hrvatske radio televizije. Poznata je kao voditeljica podnevnog i središnjeg Dnevnika Hrvatske televizije u kojima se izmjenjuje s kolegama Mirjanom Posavac i Branimirom Farkašem.

Obrazovanje

Marta Šimić Mrzlečki završila je gimnaziju Petra Preradovića u Virovitici, a svoje je fakultetsko obrazovanje nastavila u Zagrebu gdje je na Fakultetu političkih znanosti diplomirala novinarstvo.

Privatni život

Za vrijeme studiranja na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Marta Šimić Mrzlečki bila je u vezi s nogometašem Alenom Mrzlečkim s kojim se zbog njega preselila u Belgiju. I dok je on igrao nogomet, Marta je pripremala ispite.

2000. godine Marta se udala za Alena Mrzlečkog, a danas su ponosni roditelji sina Adama.

Iako radi u Zagrebu, sa suprugom i djetetom živi u Bjelovaru. Ne smeta joj što svakoga dana putuje iz Bjelovara u Zagreb na posao. Ističe kako jako voli život u Bjelovaru i da ga nikada ne bi mijenjala za život u Zagrebu. Smatra kako njezino dijete ima više mogućnosti i ljepše djetinjstvo u Bjelovaru. Nedaleko od njihove kuće žive i roditelji njezinog supruga koji im pomažu s Adamom koji voli provoditi vrijeme sa svojim djedom koji ima i puno raznih životinja što dječaka jako veseli.

U slobodno vrijeme s obitelji vozi bicikl, šeta i odlazi u park na izlete. Često trči i odlazi u teretanu u zimskim mjesecima. Vježbanje je njezin ispušni ventil i dio njezina života te priznaje da je poprilično redovita. Uz to, budući da joj je suprug sportaš i te poznat kao trener seniorske nogometne ekipe u Bjelovaru, sport je jednostavno njihov način života.

Posao

Na Hrvatskoj televiziji Marta Šimić Mrzlečki dugi niz radi kao novinarka i voditeljica. Ovim se poslom odlučila baviti jer smatra da novinarstvo ima ogromnu snagu ukazivanja na loše stvari i s tim raditi za dobrobit i boljitak cijeloga društva.

Radila je kao voditeljica emisije Dobro jutro, Hrvatska s kolegom Davorom Meštrovićem, a zatim kao urednica i voditeljica emisije Hrvatska uživo. Ističe kako joj se u reporterskom poslu najviše svidio svakodnevni kontakt s ljudima. Kako kaže, ta je emisija jedna od najgledanijih emisija na Hrvatskoj televiziji u kojoj se progovara o aktualnim temama, bilo o političkim, bilo o temama koje se tiču pojedinaca.

Osim toga, vodila je i bjelovarsku Županijsku panoramu, kao i Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja u rodnoj Pitomači.

Od 19.9.2016. godine Marta Šimić Mrzlečki s kolegama Mirjanom Posavac i Branimirom Farkašem voditeljica je podnevnog i središnjeg Dnevnika, informativne emisije koja se emitira na prvom programu Hrvatske televizije. Ovim je poslom jako zadovoljna jer je oduvijek maštala da će raditi takav posao.

Najveća postignuća

Nakon voditeljskog posla u HRT-ovim emisijama Dobro jutro, Hrvatska i Hrvatska uživo, Marta Šimić Mrzlečki dobila je posao na Dnevniku o kojemu je sanjala još od studentskih dana. I sama je izjavila kako smatra da je posao na Dnevniku vrh i da je tijekom studija žarko željela da se jednoga dana njezini prilozi prikažu u ovoj informativnoj emisiji.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*