Mirjana Posavac

Mirjana Posavac poznata je kao voditeljica podnevnog i središnjeg Dnevnika na HRT-u. Radila je još kao voditeljica i urednica Vijesti, također na HRT-u. Uz to, istaknula se u brojnim političkim emisijama koje je vodila, a uživo se javljala iz Hrvatskog sabora te je pratila predsjedničke i parlamentarne izbore.

Posao

Svoju je novinarsku karijeru Mirjana Posavac započela kao voditeljica i reporterka u Bjelovaru u HRT-ovom studiju, a od 2000. pa do 2005. godine radila je kao urednica i voditeljica Vijesti u Zagrebu.

Na HRT-u se istaknula brojnim poslovnim angažmanima. Tako je pratila obljetnice vukovarske tragedije, posjete pape Hrvatskoj, a što se politike tiče, pratila je i izvještavala o parlamentarnim i predsjedničkim izborima te se javljala iz Hrvatskoga sabora.

Posao novinarke i voditeljice u Dnevniku prihvatila je 2016. godine s oduševljenjem znajući da on sa sobom nosi veliku odgovornost. Na ovo je mjesto došla nakon što je vlast smijenila ravnatelja HRT-a Gorana Radmana te je rukovoditeljica Informativno-medijskog servisa HRT-a Katarina Periša Čakarun smijenila dotadašnje voditelje Dnevnika: Zdravka Klevu, Stipu Alfiera, Đuricu Drobca te Sanju Mikleušević-Pavić. Na Dnevniku je tada ostala raditi Marta Šimić-Mrzlečki kojoj su se pridružili Branimir Farkaš i Mirjana Posavac. Uz to, novitet koji je HRT tada uveo je da će od tog dana Dnevnik voditi jedan voditelj, a ne dva, kao prije.

Prije Dnevnika Mirjana Posavac vodila je emisiju o političkim zbivanjima u Hrvatskoj Studio 4, također na HRT-u s Tončicom Čeljuskom.

U rujnu 2017. godine Mirjana Posavec ponovo se vratila u redakciju unutarnje politike.

Najveća postignuća

Nakon voditeljskog posla u Vijestima te u HRT-ovim emisijama koje se bave političkim temama, Mirjana Posavec dobila je posao voditeljice i urednice u podnevnom i središnjem Dnevniku.

Autor: S.I.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*