Mario Banožić

Mario Banožić je ekonomist i član HDZ-a iz Vinkovaca, javnosti poznat kada ga je premijer Andrej Plenković nakon velike rekonstrukcije Vlade 17.7.2019. godine imenovao za ministra Državne uprave. Dotadašnji ministar Goran Marić nekoliko dana prije toga podnio je ostavku.

Obrazovanje

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku diplomirao je na smjeru marketing-management te potom i doktorirao.

Privatni život

Mario Banožić rođen je 10.3.1979. godine u Vinkovcima. U braku je i živi u Vinkovcima gdje posjeduje stan.

U slobodno vrijeme bavi se lovom te je član Izvršnog odbora Lovačkog društva Sloga Vinkovci i član Lovačkog društva Vinkovci.

Posao

Njegova poslovna karijera poznata je od 2003. godine kada se zaposlio kao komercijalist za uvoz i izvoz u tvrtki Santini.

2004. godine postao je generalni direktor tvrtke Son-Ugo-Cor.

Nakon toga bio je voditelj odsjeka za turizam Vukovarsko-srijemske županije, a ubrzo nakon toga počinje raditi i kao asistent na Veleučilištu Lavoslav Ružička. Nositelj je kolegija Tržište i distribucija poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, te predavač na kolegijima Marketing i Ekonomika narodnog gospodarstva.

Prije nego što je 2017. godine imenovan za predstojnika Ureda državne imovine u Vukovarskoj-srijemskoj županiji, radio je kao pročelnik za kulturu i turizam Grada Vinkovaca.

17.7.2019. godine premijer Andrej Plenković postavio ga je na mjesto ministra Državne uprave. Naime, 15.7.2019. godine dotadašnji ministar Državne uprave Goran Marić, podnio je neopozivu ostavku.

Banožić je član Središnjeg odbora stranke i člana Središnjeg odbora Akademske zajednice HDZ-a “dr. Ante Starčević” te Školskog odbora Industrijsko-obrtničke škole Vinkovci Silvija Strahimira Kranjčevića.. Predsjednik je udruge Cromar – Hrvatske udruge za marketing.

Najveća postignuća

Mario Banožić je svojevrsni iskorak u poslovnoj političkoj karijeri učinio 17.7.2019. godine kada je na prijedlog premijera Andreja Plenkovića imenovan ministrom Državne uprave.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*