Marin Šipić

Marin Šipić je hrvatski reprezentativni rukometaš. Igra na poziciji kružnog napadača, a za seniorsku reprezentaciju debitirao je u susretu protiv Švicarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine. Od 2017. godine igra za RK Nexe iz Našica. Njegov rukometni uzor je Renato Sulić.

Obrazovanje

Srednju školu je završio u Varaždinu, a po zanimanju je računalni tehničar. Nakon srednje je upisao studij sportskog menadžmenta u Čakovcu, ali bilo mu je prenaporno putovati i uskladiti sve obaveze pa je na kraju morao odustati.

Privatni život

Rođen je 29.4.1996. godine u mjestu Bad Soden am Taunus u Njemačkoj. Kao dječak je četiri godine trenirao nogomet i vjerovao je da je to sport kojim će se baviti cijeli život. Igrao je na poziciji srednjeg veznog, ali kako se nogomet igra i po kiši, snijegu i hladnoći, Marin je često imao upalu pluća. Nakon nekog vremena dosadilo mu je stalno biti bolestan pa se prebacio na rukomet. I njegov otac se bavio rukometom.

U vezi je Andreom Šarčević iz Zagreba.

Njegov hobi je igranje kompjuterskih igrica.

Posao

Marin Šipić se 2009. godine upisao na rukometnu akademiju Balić – Metličić, a jedan od njegovih prvih trenera bio je Žarko Balić, otac Ivana Balića.

Iza Akademije odlazi igrati u drugoligaški Split za koji je igrao do 18. godine kada je primio poziv iz Varaždina. Varaždin se u to vrijeme borio za drugo mjesto u prvenstvu i plasman u SEHA Gazprom ligu. Marinu je bilo teško otići od kuće i ostaviti mamu i baku u Splitu. Tada je još išao u srednju školu pa četvrti razred završio u Varaždinu.

Zahvaljujući dobrim nastupima u Varaždinu, Marin Šipić postaje zanimljiv Nexeu iz Našica. Ondje je trener bio Hrvoje Horvat koji ga je trenirao u juniorskoj reprezentaciji, a Marin je znao da voli graditi igru oko kružnog napadača. Nakon tri godine u Varaždinu, 2017. godine odlazi u Nexe.

Horvat za Šipića ima samo riječi hvale. Uvjeren je kako će on kada završi karijeru biti najbolji hrvatski pivot ikada, bolji čak i od Jovića, Vorija i Sulića.

Marin Šipić je grao za mlađe hrvatske selekcije, a 2016. godine prvi je put pozvan na pripreme seniorske reprezentacije. Za seniorsku reprezentaciju debitirao je u utakmici koju je Hrvatska igrala protiv Švicarske u kvalifikacijama za EP 2020. godine. U obrani je bio više nego dobar, a sve tri lopte koje je primio u napadu poslao je u mrežu.

Najveća postignuća

Marin Šipić je s hrvatskom seniorskom reprezentacijom na Mediteranskim igrama u Tarragoni osvojio zlatnu medalju.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*