Marin Pucar

Marin Pucar poznat je kao predsjednik Uprave Podravke, predsjednik Uprave Zvečeva (2012. – 2016.), član HSS-a, te član Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore.

Obrazovanje

Marin Pucar diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je završio znanstveni studij “Teorija i politika marketinga”, a nakon toga je stekao diplomu u Retail Management na Leeds Metropolitan University.

Marin se u bogatoj biografiji može pohvaliti i da je završio “Pomak”, poznatiji kao Podravkina menadžerska akademija.

Privatni život

Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru. Marin ima trojicu braće od kojih je javnosti poznat Benito Pucar kao voditelj službe zadarskog Zavoda za javno zdravstvo za ekologiju. Najmlađi brat Ivica Pucar, poznat je kao glumac koji se proslavio ulogama u serijama kao što su “Obični ljudi”, “Ponos Ratkajevih”, “Zakon ljubavi”, “Zakon” i mnoge druge.

Marinov otac umro je 2004. godine, a majka Tinka ostala je u naselju Voštarnica. Marin se oženio i u braku dobio dvije kćeri.

Marin i Tomislav Rogić Tumba u mladosti su zajedno igrali nogomet. Marin je kao i Tomislav bio golman NK Zadar, ali je Marin bio toliko dobar u svojoj igri da ga je zvao i Dinamo, pa je za poznati klub igrao skoro godinu dana.

Pored toga što je branio za Zadar, Pucar je igrao i za NK Zagorec. S nogometom se prestao aktivno baviti nakon što je upisao fakultet.

Jedan od najtežih trenutaka u životu Marina Pucara dogodio se 29.4.2010. godine kada je na autocesti Varaždin – Zagreb skrivio prometnu nesreću u kojoj je na mjestu poginuo Miroslav Munjas, dok je njegov prijatelj Nikola Lekšić preminuo u bolnici.

Godine 2012. na Općinskom sudu u Svetom Ivanu Zelini izrečena mu je nepravomoćna presuda na godinu i pol dana zatvora zbog nesreće iz nehaja. Marin je izrazio sućut obiteljima te više puta izrazio žaljenje zbog nesreće. Nekoliko je puta istaknuo kako se radilo o nehaju.

Posao

Kada je stekao diplomu, nije prošlo puno vremena i Marin se zaposlio u Gavriloviću gdje je počeo kao trgovački putnik da bi ubrzo napredovao do mjesta product menadžera, a nakon toga i brand menadžera.

Godine 2001. došao je raditi u Podravku na mjesto direktora prodaje u mesnoj industriji Danica, nakon čega je napredovao do pozicije direktora prodaje, marketinga i razvoja.

Godine 2003. postao je direktor Prodaje mesnog programa ne samo za Hrvatsku, nego i za jugoistočnu Europu.

Krajem 2003. godine preuzeo je funkciju direktora za tržište Republike Hrvatske koju je obnašao sve dok nije 2008. godine imenovan članom uprave.

Godine 2012. iz Podravke je prešao u Zvečevo kao predsjednik Uprave gdje je radio do 1.9.2016. godine nakon čega je s vlasnicima dogovorio sporazumni raskid ugovora kako bi mogao završiti doktorski studij u Osijeku.

Godine 2017. imenovan je predsjednikom Uprave Podravke.

Najveća postignuća

Jedan od najvećih poslovnih poteza Marina Pucara dok je radio u Zvečevu bio je poslovni ugovor s Tescom s kojim je dogovorena suradnja o proizvodnji čokoladica za Tescove trgovine u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj.

Asortiman se s vremenom proširio što je dovelo do smanjenja gubitka kompanije. Marin je dogovorio proizvodnju ne samo s Tescarom nego i s dva manja trgovca iz Britanije, što je rezultiralo rastom prihoda.

Imenovan je predsjednikom Uprave Podravke 2017. godine na prijedlog ministra državne imovine Gorana Marića.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*