Maja Bajamić

Maja Bajamić je hrvatska pjevačica koja je javnosti postala poznata nakon što je sudjelovala u glazbenom showu RTL-a Hrvatska traži zvijezdu gdje je zbog svog velikog talenta došla do same završnice, našla se među četiri najbolja pjevača. Nakon toga Maja se posvetila pjevačkoj karijeri. 2017. godine pozvana je od strane RTL-a da bude član žirija u glazbenom showu Zvijezde, a u lipnju 2018. godine pobijedila je u popularnom tv showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato”.

Obrazovanje

Maja je završila srednju medicinsku školu, nakon čega je upisala Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer pedagogije i sociologije.

Krajem 2018. godine Maja je objavila na Instagramu da je završila fakultet i postala magistrica sociologije i pedagogije.

Privatni život

Maja Bajamić rođena je u Splitu 9.9.1991. godine. Od malena je voljela glazbu, a jednom prilikom nastupila je i u dječjem glazbenom showu Turbo limach show. Ističe kako je glazbeni talent naslijedila od majke, a u šali zna reći kako će joj pokloniti i svoju diplomu Filozofskog fakulteta jer nju zanima samo glazba.

Maja je od malena bolovala od astme. U petoj godini joj je dijagnosticirala ova teška bolest koja joj nije dopuštala da uživa u djetinjstvu kao njezini vršnjaci. Maja ističe da je vjerojatno astma zaslužna za to što se danas bavi pjevanjem jer kada su njezini prijatelji trčali, ona je pjevala. Zbog astme je upisala i srednju medicinsku školu te postala medicinska sestra. Bolest je nestala u 15-oj godini kada je upisala džudo kojeg je trenirala sedam godina. Dijelio ju je samo korak od toga da pristupi Hrvatskoj džudo reprezentaciji. Osim džuda, trenirala je i odbojku. Za sebe kaže da je ovisna o vožnji biciklom te da na dan zna prijeći više od 30 kilometara.

Maja redovito volontira u udruzi Jak kao Jakov. Ova humanitarna udruga pomaže obiteljima čija se djeca bore s malignim bolestima.

Posao

Ova pjevačica se od malih nogu posvetila glazbi. U dobi od pet godina nastupala je na javnoj televiziji s dječjim zborom Marjanski tići. Zbor je također prisustvovao i mnogim priredbama, glazbenim emisijama te dječjim festivalima.

Nakon toga bila je glavni vokal crkvenog gospel zbora Gospa od Zdravlja da bi se priključila bendu Samostan s kojim je snimila nekoliko spotova.

2011. godine nastupala je trećoj sezoni RTL-ovog glazbenog showa Hrvatska traži zvijezdu. Ušla je među četiri najbolja pjevača, a iz natjecanja je ispala u četvrtfinalu.

Za vrijeme studiranja radila je u trgovini odjeće u Zagrebu te je svaku večer dva mjeseca nastupala na kruzeru pjevajući.

U listopadu 2016. godine Maja se priključila bendu Teška industrija kao pjevačica nakon što je bend napustila Lea Mijatović koja se odlučila posvetiti solo karijeri.

Početkom 2017. godine, nakon održanih 6 velikih koncerata s grupom Teška Industrija, Maja se odlučila posvetiti solo karijeri. Počela je autorski raditi na dva albuma.

2017. godine na poziv RTL-a pridružila se ostalim članovima žirija Goranu Lisici Foxu, Tonyju Cetinskom, Massimu Saviću i Mireli Priselac Remi, u glazbenom tv showu Zvijezde. Kandidatima je bila velika podrška, a koristili su im i savjeti iz njezinog vlastitog iskustva pošto je i sama nastupala u showu Hrvatska traži zvijezdu.

Sredinom ožujka 2018. godine Maja je pozvana u petu sezonu televizijskog showa Nove TV, Tvoje lice zvuči poznato, a na kraju kojeg je i pobijedila.

Najveća postignuća

Njezino najveće postignuće svakako je ulazak u samu završnicu glazbenog showa Hrvatska traži zvijezdu nakon kojih je započela njezina glazbena karijera.

2017. godine nakon više godina nastupanja u bendovima, Maja je započela karijeru solo pjevačice te je postala član žirija u glazbenom showu Zvijezde.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*