Lana Klingor Mihić

Lana Klingor Mihić u javnosti je poznata kao bivša članica glazbene grupe ET (Electro team), vlasnica PR agencije i začetnica projekta Slana kuharica. Iako je u javnosti postala prepoznatljiva angažmanom pjevačice u zagrebačkoj dance grupi ET, Lanina karijera je ubrzo krenula drugim tijekom. Nakon diplome na Fakultetu političkih znanosti, upustila se u rad u struci i radila kao glasnogovornica. Ubrzo je pokrenula i svoju PR agenciju, ali nezadovoljna užurbanim i stresnim načinom života, nakon pobjede u Masterchefu, Lana je odlučila promijeniti svoj život i učiniti zaokret. Posvetila se kuhanju i pokrenula projekt Slana kuharica.

Obrazovanje

Lana je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Privatni život

Lana je rođena 12.9.1980. godine u Zagrebu od oca Ivice i majke Sonje. Još kao mala djevojčica u dobi od pet godina, Lana je pokazala da ima talenta za pjevanje. Priključila se zboru “Trešnjevački mališani” (Zagrebački mališani danas), a s 12 godina prešla je u popularni zbor “Zvjezdice”. Upravo su Zvjezdice bila njezina odskočna daska za pjevanje.

20.12.2007. godine Lana je rodila djevojčicu Kiaru. Nikada nije htjela otkriti tko je njezin otac te je odlučila biti samohrana majka. Nekoliko mjeseci nakon poroda, u javnosti je procurila informacija da je otac njezina djeteta bivši glasnogovornik skijaške reprezentacije Ozren Müller, što Lana nikada nije javno komentirala.

U životnoj ispovijesti 10-ak godina kasnije, Lana priznaje kako joj je život nakon rođenja Kiare bio težak. Bila je sama s djetetom, a budući da nije željela biti samohrana majka koja dijete odgaja u podstanarskom stanu, ubrzo nakon njezina rođenja kupila je stan na Laništu. No, međutim nedugo nakon toga dogodio se “slučaj švicarac” i rata kredita za stan porasla joj je s 4200 kuna na 7000 kuna.

Od 2012. godine je u vezi s tadašnjim glasnogovornikom KHL Medveščaka Antom Mihićem, a nakon nešto više od godinu dana, 14.5.2013. godine, par je sklopio građanski brak u matičnom uredu. Lana je tada bila u četvrtom mjesecu trudnoće čemu se posebno radovala njezina djevojčica Kiara.

8.10.2013. Lana je rodila svoju drugu kćer kojoj su ona i suprug Ante nadjenuli ime Marla.

13.11.2014. godine Lana je rodila treću kćer kojoj su ona i suprug Ante dali ime Mika.

Lana je progovorila i o trenucima kada je njezina obitelj brojala već pet članova, a svi su živjeli u malenom Antinom stanu od 50 kvadrata na Kajzerici. Naime, Lana je svoj stan na Laništu odlučila prodati, a u brzo su kupili zemljište u Rakitju, nedaleko od Zagreba, prema Samoboru i tamo su krenuli s gradnjom kuće.

Nakon što je kuća bila izgrađena, Antin stan su iznajmili, a oni su se preselili u kuću. Lana naglašava kako im se nakon svega, mukotrpan rad isplatio. Nakon puno rada, odricanja i stresa, konačno su stvorili lijepu obiteljsku oazu. Malo nakon useljenja, Lana je uredila i potkrovlje kuće se velikom kuhinjom, a gdje se posvetila kuhanju i snimanju svojih kulinarskih čarolija koje rado dijeli sa svojim pratiteljima kroz projekt Slana kuharica.

Lana i njezin suprug veliki su zaljubljenici u pse, točnije u pasmine Akita i Shiba Inu. Imaju ih nekoliko, a želja im je baviti se i njihovim uzgojem pa su registrirali uzgajivačnicu.

Posao

Nakon što je kao djevojčica pjevala u “Trešnjevačkim mališanima” i “Zvjezdicama”, Lana je već u dobi s 12 godina nastupila na “Hrtić Hitiću”, HRT-om glazbenom televizijskom showu s pjesmom “Rock me”, Zdravka Šljivca, kojom je ušla i u finale.

Proboj na glazbenoj sceni uslijedio je već 1994. godine kada ulazi u sastav Impulsive Beats. Nakon velikog hita “En Ten Tini”, Lana sa spomenutim sastavom postaje predgrupa brojnim poznatim glazbenicima kao što su ET, Sandi, Vlatka Pokos, Tony Cetinski i drugi.

No, već iduće godine, 1995., bend se raspao jer se Lana željela posvetiti završetku srednje škole i studiju novinarstva.

Ipak, Adonis Ćulibrk, frontmen ET-a je nije zaboravio pa Lana 2000. godine ulazi u sastav popularnog benda i to na mjesto Andree Čubrić.

Lana ostaje u ET-u četiri godine, a u to vrijeme bend je izdao dva albuma: “Vision 5” te “Decade”.

2004. godine Lana odlazi iz ET-a zbog želje da se posveti samostalnoj karijeri. Ostvaruje zapaženi nastup na “Melodijama Mostara” gdje je njezina pjesma proglašena najboljom u kategoriji struke, a na “Festivalu šansone” u Šibeniku ostvaruje zapažen nastup uz pratnju Matije Dedića. Ubrzo nakon toga, Lana izbacuje i svoj prvi samostalni album “Ljubav.Glazba.Ja!” kojem su prethodile uspješne pjesme “Riječ ili dvje” za koju je Lana autorica teksta te “Prodaj mi sve”.

2007. godine nastupila je na Dori pjesmom “Gravitacije”, a nakon toga se povukla s glazben scene zbog rođenja prve kćerkice.

2010. godine vraća se glazbi pjesmom “Hologram”.

Iako je ponovo počela ostvarivati odlične glazbene uspjehe, Lana se sve manje bavi pjevanjem. Naime, budući da je diplomirala novinarstvo, sve se više posvećuje radu u struci, odnosno počinje raditi kao glasnogovornica. Malo nakon toga pokrenula je i PR agenciju “Klinka” koja se bavi promocijom, oglašavanjem, odnosima s javnošću i organiziranjem evenata.

Kroz PR projekte sve se više posvećuje ljubavi prema kuhanju pa pokreće “Croatia Food festival”.

U svibnju 2016. godine Lana je pobijedila u drugoj sezoni Celebrity MasterChefa, a nakon pobjede sve je više počela razmišljati o tome da se posveti kulinarstvu.

U 2017. godini Lana je odlučila predstaviti projekt “Slana kuharica” i posvetiti se isključivo kuhanju tako što snima svoje omiljene recepte i dijeli ih sa svojim pretplatnicima na YouTubeu i ostalim društvenim mrežama. Brigu oko PR agencije gotovo je potpuno preuzeo njezin suprug Ante, a povremeno se i ona uključi i poneki projekt.

U ožujku 2020. godine Lana se pojavila u televizijskom showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato” kao jedna od natjecateljica.

Najveća postignuća

Iako bogate poslovne karijere koju prije svega krasi zasigurno i Lanin veliki talent, budući da se okušala i ostvarila kao pjevačica i kao PR stručnjakinja, Lana priznaje da je njezina najveća želja oduvijek bila kuhanje.

Nakon velike pobjede u Masterchefu, s mnogo znanja i talenta, odlučila se posvetiti kuhanju kroz projekt “Slana kuharica”. Lana radi na snimanju novih recepata i dijeli ih sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*