Josip Vekić

Josip Vekić je hrvatski rukometaš koji je karijeru započeo u Metkoviću, a s 18 godina odlazi u PPD Zagreb. Igrao je za mlađe uzraste hrvatske rukometne reprezentacije, a 2018. godine je prvi put pozvan na pripreme sa seniorima. Igra na poziciji desnog vanjskog.

Privatni život

Rođen je 16.3.1998. godine u Metkoviću. Josip je prvo počeo trenirati nogomet, ali kasnije se prebacio na rukomet i nije požalio. Nakon što je počeo igrati za Zagreb, u početku mu je teško priviknuti se na veliki grad, bez roditelja, dviju sestara i brata, ali s vremenom se snašao.

Posao

Josip Vekić svoju karijeru započinje u RK Metković u kojem su igrali i Blaženko Lacković, Ivano Balić i Petar Metličić. Nakon škole rukometa u Metkoviću, s 18 godina stiže u PPD Zagreb s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Vekić je nakon dvije sezone postao specijalist obrane u Zagrebu i dobivao je veliku minutažu i u Ligi prvaka. Svojim igrama zaslužio je i mjesto u hrvatskoj juniorskoj reprezentaciji, a Lino Červar ga je u prosincu 2018. godine pozvao na pripreme hrvatske seniorske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine održavalo u Njemačkoj i Danskoj. Kasnije je ipak otpao s popisa.

Najveća postignuća

Sa Zagrebom je u sezoni 2017./2018. osvojio drugo mjesto SEHA Gazprom lige i dvostruku krunu u Hrvatskoj.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*