Josip Aladrović

Josip Aladrović diplomirani je ekonomist i član HDZ-a, a javnosti je postao poznat kada je 2017. godine bio imenovan ravnateljom Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. U srpnju 2019. godine, nakon velike rekonstrukcije Vlade, premijer Andrej Plenković ga je imenovao za ministra rada i mirovinskog sustava na čijem je mjestu zamijenio Marka Pavića.

Obrazovanje

Osnovnu školu završio je u Pleternici nakon čega je školovanje nastavio u Požegi gdje je upisao gimnaziju.

Nakon završene gimnazije Josip je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Privatni život

Josip Aladrović je rođen 1985. godine, a sin je Marijana Aladrovića, javnosti poznatog kao predsjednik Gradskog vijeća Pleternice i upravitelj požeške podružnice Hrvatskih šuma te bivši požeško-slavonski župan.

Josip je oženjen te ima jedno dijete.

Posao

Poslovnu karijeru Josip Aladrović započeo je 2012. godine u Croatia osiguranju gdje je bio savjetnik za prodaju korporativnim klijentima. Tijekom pet godina rada napredovao je do funkcije regionalnog direktora za korporativne klijente, a od travnja 2016. godine i do pomoćnika direktora podružnice Croatia osiguranja.

Od 13.4.2017. godine postao je ravnateljem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na čijoj je dužnosti zamijenio Ivu Bulaju.

17.7.2019. godine Josip je na prijedlog premijera Andreja Plenkovića, imenovan ministrom rada i mirovinskog sustava te je tako zamijenio Marka Pavića.

Iako je javnosti bio poprilično nepoznat, njegovo ime našlo se u zbivanja za vrijeme predstavljanja mirovinske reforme.

U svibnju 2019. godine Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa protiv njega je pokrenulo postupak zato što u mirovinskoj kartici nije naveo automobil Smart ForTwo iz 2015. koji je u vlasništvu njegove supruge od 2018. godine.

Vlasnik je i OPG-a pod imenom Josip Aladrović koji je registriran u Zagrebu.

Najveća postignuća

Josip je značajan iskorak u poslovnoj karijeri napravio kada je imenovan za ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Nakon toga, u srpnju 2019. godine premijer Andrej Plenković imenovao ga je ministrom rada i mirovinskog sustava.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*