Ivana Husar Mlinac

Ivana Husar Mlinac hrvatska je pjevačica, najpoznatija kao pjevačica grupe Divas. Nakon desetogodišnje karijere u Divasicama, Ivana Husar je sa svojom sestrom Marijom otišla u solo-vode. Danas Ivana Husar Mlinac, sa svojom kolegicom Martinom Tomčić, ima poznatu školu pjevanja. Njih dvije su od 2015. godine poznate i kao učiteljice pjevanja u popularnom zabavno-glazbenom showu “Tvoje lice zvuči poznato”. Ivana Husar Mlinac rođena je 1977. godine u Zagrebu.

Obrazovanje

Osnovnu školu Ivana Husar Mlinac završila je u Zagrebu, baš kao i srednju školu. Odmalena je počela pjevati, pa je sve svoje napore uložila upravo u savladavanje ove vještine.

Privatni život

Ivana Husar rođena je 1977. godine u Zagrebu. Odrasla je u zagrebačkoj Dubravi. Otac joj je bio učitelj glazbenog, pa je ljubav prema glazbi prenio i na svoju djecu. Ivana ima i mlađu sestru Mariju, koja je također pjevačica i glazbenica. Njihov otac svirao je violinu, gitaru, te lijepo pjevao, a Ivana je već sa pet godina znala da se u životu želi baviti pjevanjem, što je povjerila ocu. S njime je učila glazbene klasike, starogradske pjesme, ali i klasične rock pjesme, poput onih od Beatlesa.

Još odmalena Ivana se počela glazbeno obrazovati. Dok je bila još dijete, poznati glazbeni pedagog Zdravko Šljivac preporučio joj je da se priključi dječjem zboru. Tako je Ivana počela pjevati u poznatom zagrebačkom dječjem zboru “Zvjezdice”, koji do dan danas ispoljava mnoge glazbene i pjevačke talente. Upravo pjevanje u tom zboru naučilo je Ivanu ne samo pjevanju i stavu prema glazbi, već i životnom stilu, radnim navikama i profesionalizmu.

1995. godine Ivana Husar postala je dio popularne ženske grupe Divas. S njima je pjevala 10 godina. U razdoblju kada su Divasice bile najpopularnije, Ivana je upoznala svog budućeg muža Nina Mlinca. Nakon osam godina veze, par se oženio, a u skladnom braku ostali su do danas. Imaju dvoje djece, Andreja Jonu i Tomu. Ivanini sinovi, baš poput majke, odmalena su počeli pokazivati prirodni glazbeni talent i ljubav prema glazbi.

Ivana Husar Mlinac, osim glazbe, ima i još talenata. Ona, naime, obožava kuhati, a njezin talent u kuhinji potvrđuje sudjelovanje u u kulinarskom natjecateljskom showu Celebrity MasterChef.

Ivana Husar jako je bliska sa svojom sestrom Marijom, s kojom se povezala i kroz duhovnu glazbu. Obje su religiozne i svoju vjeru ne taje pred medijima. Važnost obitelji i vjere promoviraju upravo svojim načinom života.

Ivana Husar od 2011. godine ima svoju školu pjevanja i uživa u poslovima glazbenog pedagoga.

Posao

Ivana Husar Mlinac odmalena se bavila glazbom. Vrlo brzo ona joj je postala profesionalno zanimanje. Kao mala najprije je pjevala u zagrebačkom zboru “Zvjezdice”, te se vrlo brzo profiltrirala kao profesionalna pjevačica. Kao tinejdžerica bila je prateći vokal Gibonniju, te je čak dvije godine pjevala prateće vokale u bendu Soul Fingers. Ivana je bila prateći vokal i Tonyju Cetinskom na njegovom nastupu na Eurosongu 1994. godine, na pjesmi “Nek’ ti bude ljubav sva”.

1995. godine Ivana Husar je sa svojom sestrom Marijom te Majom Vučić i Martinom Pongrac postala dio ženskog kvarteta Divas. Djevojke su snimile pet albuma, a njihova zajednička karijera trajala je punih 10 godina. Nakon što su se djevojke sporazumno razišle, Ivana je sa sestrom Marijom snimila dvostruki album “Familija”. Pjesme su uglavnom same napisale, a album su posvetile ocu. 2013. godine su još snimile i studijski album “Sve za nju”, čija je naslovna pjesma postala dio kampanje za žensku borbu protiv raka.

2011. godine Ivana Husar je sa svojom kolegicom Martinom Tomčić otvorila školu pjevanja “Husar&Tomčić”. Škola od tada uspješno podučava mnoge mlade glazbene talente. Dvojac je danas poznat kao mentori i učitelji pjevanja u zabavno-glazbenoj emisiji “Tvoje lice zvuči poznato”, a glazbena pedagogija velika je poslovna strast Ivane Husar.

Najveća postignuća

Velika glazbena postignuća Ivana Husar počela je stjecati još kao tinejdžerica. Najprije je bila prateći vokal velikim hrvatskim glazbenim zvijezdama, poput Gibonnija, Tonyja Cetinskog i Soul Fingersa, a onda je sama postala glavni vokal u ženskom bendu Divas. U Divasicama nije samo pjevala, već je većinu pjesama i skladala. Za skladbe kojima je bila autorica ili koautorica, osvojila je nekoliko Porina. Neke od tih pjesama i danas su poznati glazbeni hitovi, poput pjesama “Sexy Cool”, “Da ili ne”, “Oprosti mi” i mnoge druge.

Danas se Ivana bavi uglavnom vokalnim supervizorstvom za neke naše poznate pjevače, poput Tedija Spalata, te vokalnom naobrazbom i produkcijom. Njezin glazbeno-pedagoški rad mogao se vidjeti u glazbenim emisijama “Tvoje lice zvuči poznato”, baš kao što smo ga mogli vidjeti i u emisiji “Zvijezde pjevaju”, gdje je Ivana Husar također bila jedna od mentorica kandidatima.

Osim u ovim emisijama, Ivana Husar sudjelovala je i u kulinarsko-natjecateljskoj emisiji “Celebrity MasterChef”, gdje je svojim kulinarskim umijećima došla skroz do finala.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*