Martina Tomčić

Martina Tomčić operna je mezzosopranica, suvlasnica škole pjevanja Husar&Tomčić, glazbena pedagoginja. U javnosti je najpoznatija kao članica žirija u TV showu Zvijezde pjevaju te mentorica u TV showu Tvoje lice zvuči poznato. Rodila se u Umagu, 06. svibnja 1975. godine.

Obrazovanje

Martina Tomčić završila je Visoku glazbenu školu u Grazu, u Austriji.

Privatni život

Martina Tomčić rodila se u Umagu, a najranije dane svoga djetinjstva provela je u Poreču jer joj je otac tada bio tamo zaposlen. Odrasla je u zagrebačkoj Dubravi gdje je provodila bezbrižno se igrajući s djecom iz susjedstva.

Njezin otac Zlatko Tomčić hrvatski je političar, bivši predsjednik Sabora i ponosni vlasnik plantaže lješnjaka. Martina često ističe kako bi i sama voljela imati plantažu jednoga dana. Majka Slavica Tomčić je spisateljica i bavi se slikanjem. Martina ima sestru Amiku Tomčić.

Često ističe kako joj je bitna zdrava i pravilna prehrana te ekološki uzgojeno voće i povrće. Ljubav prema zdravoj hrani spoznala je još za vrijeme studija u Grazu, a danas tako kuha svojoj obitelji.

Martina Tomčić je udana za Ženju Moskaljova, a u braku su dobili sina Nou kojeg je operna pjevačica rodila 2005. godine u Petrovoj bolnici te šest godina mlađu kćer Rebeku koja se rodila 2011. godine kod kuće baš onako kako je pjevačica i željela.

Posao

Martina Tomčić 1995. godine pobijedila je na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Ferruccio Tagliavini. Te iste godine debitirala je u Grazu izvođenjem kneza Orlovskog u Šišmišu Johanna Straussa.

U Zagrebu se publici predstavila 2001. godine u operi Moć sudbine kao Preziosilla. Prepoznata je kod publike te je ukazala na velike mogućnosti koje može ponuditi kao operna pjevačica.

2001. godine u Osijeku je izvela Carmen.

Martina Tomčić je s Ivanom Husar osnovala školu pjevanja Husar&Tomčić gdje radi kao jedna od mentorica.

Radi na projektu sa Sandrom Bagarić s kojom snima cross-over nosač zvuka Teatar marmelade.

Članica je žirija TV showa Zvijezde pjevaju te natjecateljica Plesa sa zvijezdama. Također je i članica žirija Super talent Hrvatska.

2016. godine vokalna je trenerica u TV showu Tvoje lice zvuči poznato.

Najveća postignuća

Martina Tomčić može se pohvaliti velikim inozemnim i domaćem iskustvom koje je prepoznato kako kod publike tako i kod kritičara. Dobila je nagradu hrvatskog glumišta za ulogu Carmen.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*