Ivan Stevanović

Ivan Stevanović poznat je kao uspješni rukometni vratar koji je s reprezentacijom ostvario velike rezultate. Zahvaljujući sportskim uspjesima postao je jedan od naujspješnijih vratara te zaradio nadimak “Stevie Wonder”.

Obrazovanje

Ivan Stevanović završio je osnovnu i srednju školu u Rijeci, a nakon toga je upisao strojarstvo. Kako je priznao da mu je odabrani fakultet bio pretežak odlučio je odustati od strojarstva i upisati promet.

Privatni život

Ivan Stevanović rođen je 18.5.1982. godine u Rijeci. Ivan se prvo počeo baviti plivanjem, pa je tako deset godina trenirao 50 i 100 metara. U to ga vrijeme rukomet kao ni bilo koji drugi sport s loptom nije zanimao.

Plivanje je počeo trenirati još kao dječak na nagovor poznate trenerice iz Bugarske, Bistre Gospodinove koja je u Rijeku došla 1990. godine. Bistra je sudjelovala na Olimpijskim igrama u Seulu.

Na Europskom prvenstvu u Sofiji 1995. godine osvojila je broncu s bugarskom štafetom u disciplini 4×100.

Ivan je na kraju osmog razreda počeo trenirati rukomet, a neko vrijeme trenirao je plivanje i rukomet. Uskoro je prestao ići na plivanje, a priznao je kako je u rukometnoj ekipi imao bolje društvo.

Ivan se vjenčao s Irenom koju je upoznao u Puntu na Krku gdje mu baka i djed imaju kuću. Ivan i Irena imaju sina Viga.

Posao

Ivan je rukometne početke gradio u klubu Zamet kao kadet za koji je branio četiri godine. Prvi trener bio je Siniša Orlović. Iz Trsata je otišao u klub Pećine koji je u to vrijeme igrao za Prvu B ligu.

U Pećinama je upoznao Renata Sulića, a nakon samo jedne sezone igranja Đoni Čavlović pozvao ga je u Zamet gdje je kao trener vratara radio uspješni Valter Matošević.

Dolaskom u Zamet bio je treći vratar, a kako je Matošević postavio visoke kriterije Ivan priznaje da je od njega puno naučio. U Zametu je igrao šest sezona, a od trećeg vratara postao je prvi nakon što je uslijedio poziv iz Poreča.

Trener je u to vrijeme bio Saša Ilić. Iz Poreča se vratio u Zamet, a kratko vrijeme branio je i u Krškom. Malo je nedostajalo da završi u Njemačkoj, a unatoč tome što je ugovor već bio potpisan, klub je ispao u drugu ligu nakon čega je vlasnik odlučio više financija uložiti u ženski rukomet. Ivan je nakon toga počeo igrati za PPD Zagreb, a njegova karijera u spomenutom klubu trajala je pet godina, od 2012. do 2017. godine.

Mediteranske igre u Mersinu označile su početak Ivanove karijere kao reprezentativca gdje je reprezentacija osvojila drugo mjesto. Godine 2016. na poziv Željka Babića pridružio se reprezentaciji na Europskom prvenstvu nakon ozljede Filipa Ivića. Kako Mirko Alilović nije branio, u Poljskoj je postao prvi vratar reprezentacije.

2017. godine Ivan je potpisao ugovor s rukometnim klubom iz Švicarske, Kadetten Schaffhausenom.

Najveća postignuća

Ivan je s reprezentacijom osvojio srebro na Mediteranskim grama 2013. godine. S RK Zametom 2012. godine osvojio je finale Kupa.

Ivan je s RK Zagrebom 2013., 2014., i 2014. osvojio naslov prava u domaćoj ligi, a 2013., 2014., i 2015. osvojio je Kup.

Utakmica koja će najviše ostati u sjećanju bila je ona protiv Poljske na Europskom prvenstvu 2016. godine gdje je Ivan imao nevjerojatnih 13 obrana.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*