Ivan Slišković

Ivan Slišković hrvatski rukometni reprezentativac. Profesionalnu karijeru započeo je u klub Nexe iz Našica, a 2018. postaje član njemačkog kluba Frisch Auf Göppingen. Za hrvatsku je reprezentaciju prvi put nastupio 2014. godine. Igra na poziciji lijevog vanjskog.

Obrazovanje

Nakon srednje škole upisao se na Pomorski fakultet u Splitu.

Privatni život

Rođen je 23.10.1991. godine u Splitu. Rukomet je za njega u početku bio samo dodatna aktivnost, kao i većini djece, a kada je ušao u prvu ekipu Splita te kasnije odlaskom u Nexe trebao odlučiti hoće li se posvetiti faksu ili rukometu, odlučio je da se želi baviti rukometom na najvišem mogućem nivou.

Iako se znao naći u teškim situacijama, nikada nije pomišljao na odustajanje jer voli ono što radi i znao je da će mu se trud kad tad isplatiti.

Posao

Ivan Slišković rukomet počinje trenirati s 11 godina, a sa 16-17 je ušao u prvu ekipu Split za koju je nastupao do svoje devetnaeste godine. 2011. godine odlazi u klub Nexe iz Našica. Ondje ostaje do 2013. godine nakon čega odlazi u slovenski RK Celje.

Nakon ispadanja Celja iz Lige prvaka 2015. godine, Slišković odlazi na kratku posudbu u katarski klub Al Ahly, a kasnije postaje član mađarskog velikana Veszprema.

Priliku da zaigra za hrvatsku reprezentaciju pružio mu je 2014. godine Slavko Goluža u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Dvije godine nakon toga Ivan Slišković je izrastao u veliko pojačanje za Hrvatsku.

Nakon Olimpijskih igara u Riju obolio je od mononukleoze, a rukometu se vratio nakon gotovo 18 mjeseci pauze. U trenutku kada ga je obolio, slovio je za jednog od najboljih igrača svijeta na poziciji lijevog vanjskog. Tada je bio igrač Mađarskog velikana Veszprema, bio je u odličnoj formi i postizao je fantastične golove u Ligi prvaka.

Zbog zdravlja je morao stati, a Mađari su ga čekali godinu dana. S obzirom na to da se nije uspio oporaviti s klubom je u lipnju 2017. godine raskinuo ugovor i postao slobodan igrač.

Priliku za povratak dobio je nekoliko mjeseci kasnije od Celja za koje je ranije igrao od 2013. do 2015, godine.

Ivan Slišković se u lipnju 2018. godine pridružio Krešimiru Kozini u njemačkom klubu Frisch Auf Göppingen.

Lino Červar je u siječnju 2019. godine objavio konačni popis igrača koji idu na Svjetskog prvenstvo koje se održavalo u Njemačkoj i Danskoj, a Slišković je bio jedan od njih. Međutim, nakon zadnjeg treninga uoči prve utakmice na natjecanju, Červar je odlučio da Slišković i Halil Jaganjac neće biti dio ekipe s kojom je Hrvatska krenula u prve utakmice.

Najveća postignuća

S reprezentacijom je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine. U utakmici protiv Makedonije na tom natjecanju, postigao je šest pogodaka i tako sa samo 24 godine stigao do brojke od preko sto zabijenih golova u dresu hrvatske reprezentacije.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*