Irena Weber

Irena Weber u javnosti je postala poznata kao savjetnica izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka u procesu rekonstruiranja Agrokora. Nakon što je 28.2.2018. godine Ante Ramljak smijenjen s dužnosti povjerenika, Irena Weber je imenovana zamjenicom novo izabranog povjerenika Agrokora Fabrisa Peruška.

Obrazovanje

2000. godine Irena je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financija.

Privatni život

Irena Weber rođena je u 13.12.1973. godine u Splitu.

Posao

Prvi posao Irene Weber nakon završetka Ekonomskog fakulteta bio je rad u investicijskoj banci CAIB u kojoj je radila sedam godina. Radila je na projektima privatizacije i rekonstruiranja, a između ostalog, savjetovala je i Vladu u procesu privatizacije i rekonstruiranja brodogradnje te u procesu privatizacije Dubrovačke banke i Croatia Osiguranja. U tih sedam godina, Irena je postala i pomoćnica predsjednika Uprave CAIB-a koju je u to vrijeme vodio Ante Ramljak.

Nakon sedam godina, otišla je iz CAIB-a i to malo nakon što ju je napustio Ante Ramljak. Tada se zaposlila u brokerskoj kući To One na čelu koje je bio Josip Galinec, nekadašnji šef brokerskog odjela Zagrebačke banke. Na ovom radnom mjestu ostala je samo godinu dana.

2008. godine prelazi u Hypo Alpe Adria banku gdje je postala direktorica korporativnih financija, da bi na kraju došla do Nadzornog odbora.

Kada je Hypo Alpe Adria banka promijenila vlasnike i ime te postala Addiko banka, Irena je dobila novo radno mjesto. Dodijeljen joj je posao direktorice zadužene za poslove s građanima.

U rujnu 2016. godine, Irena odlazi u Upravu turske Kent Banke.

U travnju 2017. godine na poziv Ante Ramljaka ulazi u koncern Agrokor te s timom počinje raditi na rekonstruiranju i spašavanju Agrokora. Bila je zadužena za imovinski portfelj Agrokora i ostalih tvrtki koje nisu glavni posao koncerna Agrokor. U to isto vrijeme bila je i direktorica KHA četiri, turističke kompanije među čijim su osnivačima osim Agrokora i fond Nexus te Karisma Resorts International.

28.2.2018. godine nakon odlaska Ante Ramljaka, Trgovački sud je imenovao novog izvanrednog povjerenika Agrokora, Fabrisa Peruška, a njegova glavna zamjenica bit će upravo Irena Weber. Irena će, uz Fabrisa, biti najodgovornija osoba u procesu sklapanja nagodba Agrokorovih vjerovnika.

Završila je brojne stručne edukacije, a položila je i ispite za brokera i investicijskog savjetnika. Irena surađuje i s Akademijom Zagrebačke burze na kojoj radi kao predavač.

Irena govori tečno engleski i francuski jezik.

Najveća postignuća

Irena je do sada ostvarila brojne poslovne uspjehe među kojima se najviše ističu poslovi vezani za rekonstruiranje koncerna Agrokor. Od travnja 2017. godine, uz Antu Ramljaka bila je zadužena za imovinski portfelj Agrokora, da bi u veljači 2018. godine postala zamjenica novo izabranog izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*