Fabris Peruško

Fabris Peruško je u javnosti postao poznat kada je 24.2.2018. godine postao izvanredni povjerenik za Agrokor te tako postao nasljednik Ante Ramljaka. Do tada je bio član Uprave Tiska, a osim što je dobio povjerenje nekih vjerovnika, dobio je povjerenje Vlade na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem. Dan kasnije, 25.2.2018. godine njegovo imenovanje potvrdio je i Trgovački sud u Zagrebu, a njegovom zamjenicom imenovana je Irena Weber. Do sada je ostvario impresivnu karijeru u kojoj se ističe rad za savjetničku kuću McKinsey & Company.

Obrazovanje

Fabris je 1998. godine diplomirao na Fakultetu za elektrotehniku u Ljubljani te postao inženjer elektrotehnike. Za magistarski studij ponovo se odlučio za Ljubljanu, gdje je upisao magisterij na Ekonomskom fakultetu kojeg je završio 2003. godine.

Nakon što je magistrirao, Peruško je 2006. godine upisao specijalistički studij Master of Business Administration (MBA) na Sveučilištu Babson College u Massachusettsu, a prestižni studij završio je godinu dana kasnije.

Privatni život

Fabris Peruško rođen je 19.9.1973. godine u Puli.

Posao

Fabris Peruško je poslovnu karijeru započeo u IT tvrtki Halcom, a danas je spomenuta slovenska tvrtka u vlasništvu kanadske tvrtke Constellation Software Inc. Tada je bio odgovoran za poslovanje koje se širilo u srednju i istočnu Europu te na Bliski istok.

Za vrijeme boravka u Americi, kada je bio upisao MBA studij, radio je za bostonsku investicijsku banku Bulger Capital Partners.

Nakon završetka iznimno cijenjenog studija, Fabris je dobio zaposlenje u svjetskoj vodećoj konzultantskoj kući McKinsey & Company gdje je ostao pet godina. Zaposlenje u ovoj tvrtki obilježilo je njegovu karijeru. Bio je zadužen za projekte rekonstruiranja na području Europe i Rusije koji su uključivali različite industrije kao što su bankarstvo i FMCG.

Nakon toga odlazi u vodeću tvrtku ruskog online trgovca Lamoda.ru koja se nalazi u sklopu grupacije Global Fashion Group u Londonu gdje je dvije godine bio na mjestu direktora. Bio je odgovaran za kreiranje novih usluga, ali i promjenu poslovnog modela tvrtke.

2016. godine radio je u svojoj tvrtki Faveria kao samostalni konzultant, a prema podacima iz 2016. godine tvrtka je poslovala s 80.000 kuna prihoda. U sklopu poslovanja za svoju tvrtku, radio je za nekoliko regionalnih kompanija kao njihov savjetnik.

U svibnju 2017. godine postao je član Uprave Tiska na prijedlog Ante Ramljaka te je bio zadužen za rekonstruiranje Tiska i financije. Svi novi članovi uprave Tiska mogu se pohvaliti odličnim rezultatima jer su u kratkom roku uspjeli stabilizirati poslovanje tvrtke, vratiti izgubljenu profitabilnost te sačuvati 3600 radnih mjesta.

24.2.2018. godine zauzeo je mjesto Ante Ramljaka te postao novi izvanredni povjerenik Vlade zadužen za rekonstruiranje Agrokora. Dobio je podršku vjerovnika te premijera Andreja Plenkovića i Vlade RH. Njegova zamjenica je Irena Weber koja je do sada bila savjetnica Ante Ramljaka za imovinski portfelj i non-core poslovanje te je tako i do sada bila uključena u proces rekonstruiranja Agrokora.

25.2.2018. godine imenovanje Fabrisa Peruška kao novog izvanrednog povjerenika Agrokora potvrdio je i Trgovački sud u Zagrebu, a 28.2.2018. godine Ante Ramljak je i službeno predao dužnost Fabrisu Perušku.

Peruško govori engleski, talijanski, ruski i slovenski jezik.

Najveća postignuća

Fabrisova najveća postignuća vežu se uz tvrtku McKinsey & Company gdje je radio pet godina na poslovima rekonstruiranja. Riječ je svjetski poznatoj konzultantskoj tvrtki koja je za Fabrisa bila svojevrsni veliki zamah prema daljnjim uspjesima.

Jedan od najvećih kasnijih uspjeha bilo je uspješno rekonstruiranje Tiska te imenovanje za glavnog povjerenika Agrokora kada je dobio povjerenje vjerovnika, Vlade, premijera i Trgovačkog suda.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*