Ante Ramljak

Ante Ramljak poznat je kao iskusni menadžer iz Splita koji je odlukom Vlade Republike Hrvatske postavljen na mjesto povjerenika u Agrokoru. Prije prelaska u Agrokor radio je u kompaniji Texo Management, koja se bavi pružanjem usluga investicijskog konzaltinga.

Obrazovanje

Ante je u Splitu završio Srednju pomorsku školu, da bi nakon toga upisao Pomorski fakultet u Rijeci i na kraju završio Ekonomski fakultet u Zagrebu gdje na kraju i doktorirao.

Privatni život

Ante Ramljak rođen je 1967. godine. Rastavljen je ima troje djece, a neko je vrijeme bio u vezi s poznatom novinarkom Tončicom Čeljuskom.

Tri je godine, od 2011. do 2014. bio u vezi s televizijskom urednicom Tončicom, također rastavljenom, a koja iz prijašnjeg braka ima dvije kćeri. Bez obzira što su oboje javne ličnosti nikada se nije saznao pravi razlog prekida.

Posao

Ante je radio kao projektni menadžer i financijski analitičar u razdoblju od 1992. do 1996. godine u Investcu, brokerskoj kući.

Bavio se savjetovanjem stranih i domaćih klijenata, a transakcije na kojima je radio uključivale su savjetovanje u brodarskoj industriji povezano s MBO tehnologijom te izdavanje prvih municipalnih obveznica za Zadar.

Nakon toga se zaposlio kao projektni menadžer u investicijskoj banci Bank Austria Groupe kada je 1998. godine promoviran u člana uprave. Nije prošlo puno vremena kako je Ante promoviran na mjesto predsjednika Uprave CAIB-a u Zagrebu, gdje je radio od 2005. do 2007. godine.

Savjetovao je Telekom Austria na natječaju povodom dobivanja koncesije drugog mobilnog operatera (Vip-net). Isto tako je pomogao HeidelbergCementu za izradu uspješne javne ponude po pitanju preuzimanja dionica tvrtke iz Bosne i Hercegovine, Tvornice cementa Kakanj.

Sudjelovao je u privatizaciji Dubrovačke banke, na restrukturiranju Metroneta te je savjetovao Novartis tijekom akvizicije slovenske kompanije Lek.

Do 2011. je radio kod Borislava Škegre kao partner u Quaestusu gdje je morao pratiti sve njihove projekte u Hrvatskoj i šire.

S Vladom Republike Hrvatske više je puta surađivao, pa je tako tri godine radio kao posebni savjetnik ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade Ante Čačića u periodu od 2011. do 2014. godine.

Godine 2014. zaposlio se u tvrtki Texo Management koja se bavi pružanjem usluga iz investicijskog i financijskog konzaltinga te savjetovanjem prilikom preuzimanja, spajanja ili prodaje kompanija.

Godine 2017. pozvan je od strane Vlade da se pridruži stručnom timu koji će pokušati spasiti Agrokor, a nagađa se kako je upravo Ante bio jedan od stručnjaka koji je radio na pripremi novog zakona poznatijeg kao Lex Agrokor. Jedna od prednosti koju mnogi ističu je što već duži niz godina radi kao profesionalac koji se nije pridružio ni jednoj od političkih stranki.

28.2.2018. godine Ante Ramljak je predao svoju dužnost novo izabranom povjereniku Agrokora, Fabrisu Perušku kojeg je 24.2.2018. godine imenovala Vlada novim povjerenikom, a dan kasnije njegovo imenovanje potvrdio je i Trgovački sud.

Najveća postignuća

Ante Ramljak je upravljao M&A projektima ne samo u Hrvatskoj, nego i u Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Savjetovao je MATAV prilikom akvizicije Makedonskog Telekoma, Bank Austriu na prodaji Splitske banke, Vladu Republike Hrvatske prilikom privatizacije Croatia osiguranja 2002. godine.

Godine 2017. Ante je od strane Vlade Republike Hrvatske kao i premijera Andreja Plenkovića odabran za povjerenika u Agrokoru.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*