Fran Olujić

Fran Olujić hrvatski je odvjetnik, sin poznatog odvjetnika Željka Olujića. Iako je Fran u svojoj karijeri radio na mnogim javnosti zanimljivim slučajevima, javnosti je postao poznat po vlastitom uhićenju, nakon što je u njegovom autu pronađena vrećica s kokainom. Nakon presude i uvjetne kazne od tri mjeseca zatvora, Olujić je nastavio odvjetničku karijeru, pa je ponovo ušao u središte zanimanja javnosti kao jedan od odvjetnika Ante Todorića u aferi Agrokor.

Obrazovanje

Fran Olujić odrastao je u Zagrebu, gdje je završio osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Maturirao je u zagrebačkoj XVI gimnaziji, gdje je bio odličan učenik. Nakon toga upisao je Pravni fakultet, također u Zagrebu.  Odmah nakon diplome počeo je raditi kao vježbenik u očevom uredu, a onda izgradio vlastitu karijeru kao odvjetnik.

Privatni život

Fran Olujić rođen je 1977. godine u Zagrebu. Kao dijete je, poput većine dječaka, htio biti vatrogasac, policajac ili neka druga vrsta heroja. Od majke i djeda, oboje poznatih arhitekata, naslijedio je smisao za umjetnost i crtanje. Ipak, odrastajući, priklonio se očevoj strani i postao odvjetnik, iako i sam kaže da mu to nije oduvijek bilo u planu, pogotovo kroz pubertet, kada se i u njemu, kao i u mnogoj djeci, javljao bunt protiv roditelja. Ali, sazrijevajući, Fran je shvatio privilegije dinamičnog i zanimljivog posla odvjetnika.

Kao mladić, Fran Olujić bio je etiketiran kao pripadnik hrvatske “zlatne mladeži”. Družio se s djecom tadašnje hrvatske elite te bio poznat kao “dobar dečko”. Iako je bio omiljen među djevojkama, ipak je bio u dugogodišnjoj, stabilnoj vezi sa svojom kolegicom, tada također studenticom prava.

Ipak, imidž “dobrog dečka” naglo je pao u vodu kada je 2009. uhićen zbog posjedovanja velike količine kokaina. Naime, u Zadru je u njegovom autu pronađena vrećica sa 7,3 grama kokaina, u tadašnjoj vrijednosti od oko 5 000 kuna. Olujić je uhićen s bivšim nogometašem Josipom Modrićem, od kojeg je i preuzeo drogu. Frana je na suđenju branio njegov otac, Željko, i iako je proglašen krivim, dosuđena mu je uvjetna kazna od tri mjeseca zatvora, s rokom kušnje od godine dana, dok je Modrić osuđen na dvije godine i mjesec dana zatvora.

Kontroverza oko Frana se stvorila i kada je svjedočio u korist svog prijatelja Novice Petrača, tada optuženog za pokušaj otmice sina generala Zagorca, ali i sinova drugih bogatih Zagrepčana, među kojma je i sam Fran.

Posao

Fran Olujić je 2003. godine, nakon stjecanja fakultetske diplome, počeo raditi kao vježbenik u očevom uredu. Na toj je poziciji bio tri godine, a onda je sa sestrom nastavio raditi u istom odvjetničkom uredu. Fran je sa svojim ocem Željkom, također uglednim odvjetnikom, počeo raditi na velikim parnicama, među kojima su bile i obrane Mirka Norca, Ljube Ćesića Rojsa i Miljenka Stričeka (čovjeka koji je 2006. godine u tunelu Ledenik skrivio tešku prometnu nesreću s ljudskim žrtvama).

Olujić je bio i odvjetnik Marija Korade, sina Ivana Korade, ali u središte zanimanja javnosti došao je i kao odvjetnik Davida Komšića, tada 19-godišnjeg monstruma koji je, čekajući suđenje za tešku prometnu nesreću iz 2016. godine, u kojoj je autom, zbog neprilagođene brzine, ubio jednog pješaka, nekoliko mjeseci kasnije nožem izbo svoju trudnu bivšu djevojku.

Najveća dostignuća

Radeći u očevom odvjetničkom uredu, Fran Olujić bio je dio poznatih pravosudnih slučajeva. Branio je osumnjičene otmičare i ubojice, ali široj javnosti ipak je ostao najpoznatiji kao pripadnik “zlatne mladeži” koji je i sam uhvaćen i osuđen zbog posjedovanja znatne količine kokaina.

U novije vrijeme Fran Galović ponovno je došao u centar javnosti ne samo kao branitelj višestrukog ubojice Davida Komšića, nego i kao jedan od odvjetnika Ante Todorića, osumnjičenog za malverzacije u koncernu Agrokor, koje je u vlasništvu njegova oca Ivice Todorića.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*