Filip Vidović

Filip Vidović je hrvatski glumac i dramski umjetnik koji se proslavio glavnom ulogom u dramskoj kazališnoj predstavi HNK-a Ciganin, ali najljepši u kojoj je utjelovio glavnu ulogu, Roma Sandija. Filip potječe iz glumačke obitelji, njegov otac je legendarni pokojni glumac Ivica Vidović, a majka glumica Gordana Gadžić.

Obrazovanje

2015. godine je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Privatni život

Filip je rođen 1991. godine u Zagrebu gdje je proveo djetinjstvo i odrastao u glumačkoj obitelji. Njegov otac je legendarni pokojni glumac Ivica Vidović, a majka mu je glumica Gordana Gadžić. Filip još ima i mlađu sestru Anu koje je pokazala zanimanje za produkciju te starijeg polubrata, poznatog mađioničara i iluzionista Luku Vidovića kojeg je Ivica Vidović imao u braku s Mirjanom Majurec.

Već je duže u vezi s jednom plesačicom, čije ime ne želi otkriti. Par živi zajedno, a spojio ih je upravo ples. Naime, nakon što je završio Akademiju, Filip je krenuo na tečaj salse u plesni studio Fever kod Hrvoja Kraševca. Tako je zavolio plesanje, a osim salse i nabada bachate htio bi se okušati i u drugim plesovima.

U slobodno vrijeme Filip voli čitati, a najdraži autori su mu J.R.R. Tolkien i Haruki Murakami. Sluša r&b i klasičnu glazbu, a voli Disneyja, board games i wakeboarding.

Posao

Kao maleni dječak želio je biti arheolog ili ribar, no jedno ljeto na Brijunima presudilo je u tome da postane glumac.

Da će se baviti profesionalno glumom odlučio je kao dvanaestogodišnji dječak kada je prisustvovao predstavi Play Beckett koja se izvodila na Brijunima u Teatru Ulysses. Filip je tada u pratnji oca došao na njegovu probu, a pošto su u predstavi trebali dječaka, Filip je pristao glumiti. Filip je tada uz oca glumio s velikim glumačkim imenima kao što su Rade Šerbedžija, Pero Kvrgić i Zijad Sokolović. Ova predstava bila je ujedno i jedina u kojoj je Filip glumio s pokojnim ocem. Nakon toga krenuo je u ZKM na dramsku grupu kod Ines Škuflić.

Moglo bi se reći da otkad zna za sebe, Filip Vidović, zna i za glumu. Glumio je u dječjim predstavama u Trešnji, ZeKaeM-u i Žar ptici. Neke od zapaženijih su: Ezopove basne, Petar pan, Tonkica Palonkica Frr, Domaća zadaća, Crvenkapica, Room no.7, Tri sestre i druge.

S Ivanom Bošnjakom, Adrianom Pezdircom i Ivanom Magudom glumio je prinčeve u predstavi I živjeli su sretno.

Prvu veliku ulogu Filip je dobio u predstavi Talijanski slamnati šešir kazališta Komedija u kojem je glumio Fadinarda, lika čije pripreme za vjenčanje budu gotovo uništene jer njegov konj pojede slamnati šešir jedne gospođe koja ima i ljubavnika.

30.11.2017. godine premijerno je prikazana dramska predstava HNK-a Ciganin, ali najljepši, u kojoj je Filip odigrao glavnu ulogu i zaradio ovacije publike. Utjelovio je lik Roma Sandija, a njegovu djevojku Milenu odigrala je neponovljiva Nina Violić. Predstava je rađena i na međimurskom dijalektu.

Filip je ostvario i televizijske uloge i to u popularnoj seriji Crno-bijeli svijet gdje je glumio Juru Stublića te u seriji Počivali u miru.

Obitelj Vidović ima i privatno kazalište Teatar Rugantino, a Filip je i tamo nastupao u predstavi Moja nuklearna Ljubav.

Najveća postignuća

Filip se u svojoj glumačkoj karijeri proslavio dvjema ulogama, u predstavi Talijanski slamnati šešir kazališta Komedija te u dramskoj predstavi HNK-a Ciganin, ali najljepši.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*