Fabijan Pavao Medvešek

Fabijan Pavao Medvešek je hrvatski televizijski i kazališni glumac. Sin je popularnog redatelja i glumca Renea Medvešeka, a stric mu je, također glumac, Sven Medvešek. Član je ansambla “Komedije”, zagrebačkog gradskog kazališta, gdje nastupa kao glumac i pjevač u predstavama i mjuziklima. Odigrao je brojne popularne naslove na televiziji, u filmu i u kazalištu.

Obrazovanje

Fabijan Pavao je završio Akademiju dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Zbog velike ljubavi prema likovnoj kulturi, završio je na ŠPUD-u kiparski smjer.

Privatni život

Fabijan Pavao Medvešek rođen je u Zagrebu, 30.12.1992. godine od oca Renea Medvešeka, redatelja i glumca i majke Milene Medvešek, profesorice likovne kulture. Stric mu je Sven Medvešek. Ima dvije starije sestre koje nisu povezane s glumom. Oduvijek je želio biti pilot ili glumac, a smatra kako je od majke naslijedio likovni talent, a od oca glumački.

Fabijan Pavao je u vezi s djevojkom Karlom Abramović koju poznaje još od srednjoškolskih dana otkada traje i njihova ljubavna priča. Zbog njegovih brojnih obveza tijekom studiranja navikli su na raspored s manje viđanja pa vezu nije poljuljalo ni Karlino izbivanje u Englesku za vrijeme studiranja produkcije gdje je bila na razmjeni.

Trenirao je veslanje gotovo pet godina u zagrebačkom veslačkom klubu Mladost, a trenirao je i ultimate fight.

Njegova strast su satovi i to vintage modeli od kojih mu je nekoliko njih darovao i stric.

U slobodno vrijeme vježba koliko može zbog obveza i voli slušati dobru glazbu. Kao najdraži bend izdvaja Architects, a najdraži pjevač mu je Sam Smith na čijem je koncertu bio u Amsterdamu.

Strast su mu putovanja pa koristi svaki slobodan trenutak kako bi negdje otputovao.

Posao

Fabijan Pavao Medvešek potječe iz glumačke obitelji te je oduvijek znao da će gluma biti njegov poziv. Osim toga, jako voli glazbu.

Tijekom srednje škole bavio se glazbom. Dvije i pol godine proveo je u metal grupi Free Ride kao frontmen, a sa spomenutim bendom ostvario je mnogobrojne nastupe i putovanja. Nakon što je započeo sa studiranjem, zbog manjka vremena i više obveza, posvetio se isključivo glumi.

Član je zagrebačkog kazališta “Komedija” u kojem uživa raditi na predstavama i mjuziklima. Neke od najpoznatijih predstava u kojima je glumio su: “Faraon iz Ilice je mrtav” i mjuzikl “Jesus Christ Superstar”. Otkriva da je tijekom studiranja zavolio mjuzikl, a upravo je kazalište razloga zbog koje je upisao glumu.

Glumio je u manjim ulogama u televizijskim serijama: “Crno bijeli svijet”, “Čuvar dvorca”, “Nemoj nikome reći”.

Iako se prije toga pojavio u kazalištu i na televiziji, u javnosti je postao prepoznatljiv nakon što je ostvario značajniju ulogu svećenika don Bože Dobroslavića u seriji Nove TV, “Na granici”. Priznaje da su ga još dugo nakon završetka emitiranja serije, pozdravljali na ulici s “Hvaljen Isus”.

Budući da je na Akademiji najčešće učio o kazalištu, zanimljivi su mu projekti koji se tiču televizije. Nada se da će u budućnosti skupiti još više iskustva preda kamerama, a volio bi se okušati i u filmu.

2020. godine Fabijan Pavao Medvešek pojavio se kao natjecatelj u glazbenom showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato”.

Najveća postignuća

Iako je ostvario nekoliko značajnijih uloga u kazalištu i ne televiziji, u javnosti je postao prepoznatljiv ulogom svećenika u televizijskoj seriji “Na granici”.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*