Dražen Bošnjaković

Dražen Bošnjaković poznati je hrvatski političar, član Hrvatske demokratske zajednice i bivši ministar u Vladi Jadranke Kosor. Nakon odluke HDZ-a da krene u pregovore s HNS-om o sastavljanju nove većine u Hrvatskom saboru, predloženo je da Dražen Bošnjaković postane novi ministar pravosuđa.

Obrazovanje

Dražen je u Iloku završio osnovnu i srednju školu s odličnim uspjehom. Nakon što je završio srednju školu otišao je u Zagreb kako bi upisao Pravni fakultet.

Privatni život

Dražen Bošnjaković rođen je 1961. godine u Vukovaru, a do svoje osamnaeste godine živio je u Iloku s bakom i djedom, jer su mu roditelji bili na privremenom radu u Njemačkoj.

Nakon što je došao u Zagreb upisao je Pravni fakultet. U Zagrebu je skromno živio iako je sebi mogao priuštiti puno više, budući da su mu roditelji slali iz Njemačke više novca nego što mu je tada bilo potrebno.

U Zagrebu je upoznao buduću suprugu Lidiju, sutkinju s kojom živi u Ivanić Gradu. Imaju troje djece. Dražen je ljubitelj tenisa, biciklizma i skijanja.

Posao

Na početku profesionalne karijere Dražen je radio u službama Skupštine općine Ivanić Grada, a od 1993. do 1997. radio je kao tajnik Sisačko – moslavačke županije.

Nakon što je počeo s radom u javnim službama, otvorio je odvjetnički ured i radio kao odvjetnik sve dok nije ušao u politiku.

23.12.2003. godine postao je saborski zastupnik. U saboru je bio do 11.1.2008. godine kada je preuzeo funkciju državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa. Dražen je već duže vrijeme član središnjeg odbora HDZ-a te potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a u Zagrebačkoj županiji.

U saboru je obnašao nekoliko dužnosti pa je tako bio predsjednik Odbora za zakonodavstvo, član Državnoodvjetničkog vijeća iz reda zastupnika, član Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, član Mandatno-imunitetnog povjerenstva te član Odbora za europske poslove.

U Vladi Jadranke Kosor bio je predložen za novog ministra pravosuđa umjesto Ivana Šimonovića.

Najveća postignuća

Dražena Bošnjakovića nekoliko je puta pohvalila i oporba, a kako je više puta pokazao svoju stručnost, Hrvatska demokratska zajednica na čelu s Andrejem Plenkovićem predložila je upravo Dražena kao novog ministra pravosuđa.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*