Darko Nekić

Darko Nekić poznat je kao profesor arheologije i povijesti te gradonačelnik grada Senja, koji je odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića postavljen na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu uprave.

Obrazovanje

Darko Nekić je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je stekao zvanje diplomiranog profesora arheologije i povijesti. Upisao je i poslijediplomski studij povijesti na Hrvatskim studijima.

Privatni život

Dario Nekić rođen je 11.10.1968. godine u Senju. U braku je i ima dvoje djece. S obitelji živi u obiteljskoj kući u mjestu Senjska Draga.

Posao

U razdoblju od 1995. do 1998. radio je u Sakralnoj baštini Senj kao suradnik nakon čega je osam godina bio zaposlen kao kustos u lokalnom muzeju.

Darko je u isto vrijeme u Gospiću predavao povijest na Odsjeku za učiteljski studij. Od 1998. do 2006. radio je kao viši kustos u Gradskom muzeju u Senju.

Pored toga što je obavljao nekoliko poslova u isto vrijeme, Darko se učlanio i u nekoliko udruga poput Hrvatskog arheološkog društva, Društva za hrvatsku povjesnicu.

Darko Nekić je član Matice hrvatske ogranak Senj, saborskog Odbora za lokalnu samoupravu i Predsjedništva udruge gradova.

Od 2005. Darko je član Hrvatske demokratske zajednice, a 2008. postaje predsjednik Gradske organizacije HDZ-a u Senju.

Godine 2006. postao je najmlađi gradonačelnik kada je pobijedio na izborima i preuzeo mjesto gradonačelnika.

Nakon odluke premijera Andreja Plenkovića o razrješenju ministara iz redova MOST-a, 28.4.2017. Darko Nekić je podnio ostavku na mjesto gradonačelnika te je imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu uprave.

Odlukom premijera Andreja Plenkovića određeno je da Darko Nekić kao državni tajnik u spomenutom ministarstvu obavi potrebnu primopredaju te preuzme sve poslove koji se odnose na Ministarstvo uprave od dotadašnjeg ministra dr.sc. Ivana Kovačića te predstavlja Ministarstvo uprave i upravlja njegovim radom sve dok se ne odabere novi ministar koji će zamijeniti Ivana Kovačića.

Najveća postignuća

Darko je imao 38 godina kada je postao gradonačelnikom Senja. Zahvaljujući dosadašnjem iskustvu u radu Poglavarstva, Nekić nije imao većih problema na vodećoj funkciji u Senju.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*