Darko Nekić

Darko Nekić poznat je kao profesor arheologije i povijesti te gradonačelnik grada Senja, koji je odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića postavljen na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu uprave.

Obrazovanje

Darko Nekić je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je stekao zvanje diplomiranog profesora arheologije i povijesti. Upisao je i poslijediplomski studij povijesti na Hrvatskim studijima.

Privatni život

Dario Nekić rođen je 11.10.1968. godine u Senju. U braku je i ima dvoje djece. S obitelji živi u obiteljskoj kući u mjestu Senjska Draga.

Posao

U razdoblju od 1995. do 1998. radio je u Sakralnoj baštini Senj kao suradnik nakon čega je osam godina bio zaposlen kao kustos u lokalnom muzeju.

Darko je u isto vrijeme u Gospiću predavao povijest na Odsjeku za učiteljski studij. Od 1998. do 2006. radio je kao viši kustos u Gradskom muzeju u Senju.

Pored toga što je obavljao nekoliko poslova u isto vrijeme, Darko se učlanio i u nekoliko udruga poput Hrvatskog arheološkog društva, Društva za hrvatsku povjesnicu.

Darko Nekić je član Matice hrvatske ogranak Senj, saborskog Odbora za lokalnu samoupravu i Predsjedništva udruge gradova.

Od 2005. Darko je član Hrvatske demokratske zajednice, a 2008. postaje predsjednik Gradske organizacije HDZ-a u Senju.

Godine 2006. postao je najmlađi gradonačelnik kada je pobijedio na izborima i preuzeo mjesto gradonačelnika.

Nakon odluke premijera Andreja Plenkovića o razrješenju ministara iz redova MOST-a, 28.4.2017. Darko Nekić je podnio ostavku na mjesto gradonačelnika te je imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu uprave.

Odlukom premijera Andreja Plenkovića određeno je da Darko Nekić kao državni tajnik u spomenutom ministarstvu obavi potrebnu primopredaju te preuzme sve poslove koji se odnose na Ministarstvo uprave od dotadašnjeg ministra dr.sc. Ivana Kovačića te predstavlja Ministarstvo uprave i upravlja njegovim radom sve dok se ne odabere novi ministar koji će zamijeniti Ivana Kovačića.

Najveća postignuća

loading...

Darko je imao 38 godina kada je postao gradonačelnikom Senja. Zahvaljujući dosadašnjem iskustvu u radu Poglavarstva, Nekić nije imao većih problema na vodećoj funkciji u Senju.

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*