Borna Rajić

Borna Kotromanić je jedna od najbogatijih Hrvatica, a tu titulu je stekla nakon razvoda od bivšeg “kralja mlijeka” i multimilijunaša Luke Rajića. Njihov razvod se spominje kao jedan od najskupljih u hrvatskoj javnosti, nakon kojega je Borni pripalo oko 40 milijuna eura.

Obrazovanje

Borna je završila studij ekonomije, a kasnije se za modnu dizajnericu obrazovala Central Saint Martins College of Design i Art u Londonu. Nije se obazirala na komentare da je samoprozvana životna savjetnica jer kaže da je obrazovanje iz područja psihoanalize stekla na Carl Gustav Jung institutu u Zürichu, a znanje je nadograđivala na američkom Harvardu i pariškom sveučilištu Sorbonne.

Privatni život

Borna je u kao tromjesečna beba počela živjeti s bakom i djedom u Omišu. Njezin djed je bio liječnik mecena koji je u slobodno vrijeme volio skupljati umjetnine pa su zidovi obiteljske kuće bili prepuni slika i polica s knjigama. Za djeda kaže da joj je od malih nogu usadio vjeru u Boga, a često joj je znao recitirati stihove književnih velikana.

Voljela je perzijske bajke, a najdraža bajka joj je bila ona o princezi kojoj umjesto suza niz lice idu suze i biseri i koja je, kako ona sama kaže, u njezinoj glavi postala referenca njezinog budućeg života. Još kao studentica je počela maštati o životu na visokoj nozi, a njezini snovi su se počeli ostvarivati 1995. godine kada u zagrebačkom fitness centru upoznaje Luku Rajića.

Nakon pola godine veze Rajić je Bornu zaprosio na njezin 25. rođendan. Vjenčali su se 1996. godine u Dubrovniku, a nakon sedam godina braka su se preselili u Ženevu. Ondje su sa svoja tri sina živjeli u luksuznoj kući na Ženevskom jezeru. Kaže da je za vrijeme braka s Lukom sebe doživljavala kao osobu koja je nitko i ništa te da je problem braka bio u tome što nije imala pravo osobne realizacije ili pravo glasa.

2006. godine se razvela od supruga i s djecom se preselila u Pariz. Ondje je upoznala poduzetnika Rona Halea s kojim je pet godina bila u vezi i dobila sina Rafaela. 2012. godine prekida vezu s Haleom kod kojeg joj je smetalo što nije dovoljno financijski samostalan niti ambiciozan. Zbog bivšeg dečka se našla na meti Interpola i francuske policije. Hale ju je optužio da je uzela dijete i bez njegova znanja ga odvela u Zagreb na praznike.

Posao

2012. godine se odlučila okušati u modnim vodama pa je pokrenula modnu marku Borna & Fils. Odjevne predmete je prodavala u Parizu i Zagrebu, a kasnije je otvorila i trgovinu u Veneciji. Haljine s njezinim potpisom su stajale oko pet tisuća kuna, a u Zagrebu je odjeća i po nekoliko mjeseci stajala na vješalicama i uopće se nije prodavala.

Kolekcije je izlagala i na zagrebačkom Cro A Porteru, ali njezine kreacije nisu oduševile hrvatsku javnost. 2014. godine su uslijedili poslovni problemi, a Borna je morala zatvoriti butik u Veneciji jer je za četveromjesečni najam dugovala 28 tisuća eura. Navodno je ostala dužna i dizajnerici, glasnogovorniku, poslovnim suradnicima u Parizu i knjigovođi u Italiji. Poslije toga se komadi odjeće s njezinim potpisom više nisu mogli kupiti ni u Hrvatskoj.

Borna se nakon neuspjeha u modnom svijetu prozvala životnom savjetnicom. Prigrlila je teoriju o snazi volje pa je o tome snimila i video koji je objavila na internetu. Na svom You Tube kanalu je dijelila savjete o boljem življenju, a jednom prilikom je stanovnike Australije umjesto Australcima nazvala Australijancima.

Niz njezinih videa u kojima dijeli savjete potaknuo je Antu Tomića da se u svojoj kolumni osvrne na Bornu, koju je opisao kao mješavinu Christine Aguilere nakon moždanog udara i Isusa Krista na amfetaminima, a ona mu je uzvratila komentarom da on na spomen Krista ima prirodnu alergijsku reakciju komunista.

Kao životna savjetnica je pokušala djelovati kroz projekt kojeg je nazvala “Razgovori s Bogom”. Tvrdila je da može pomoći ljudima u postizanju osobnih ciljeva I potrazi za vlastitim identitetom. Sat razgovora je naplaćivala tisuću kuna, a za osobe slabijeg imovinskog stanja sat je iznosio 50 kuna.

2016. godine je, deset godina nakon razvoda od Luke Rajića, odlučila promijeniti prezime. Jedno vrijeme je na društvenim mrežama koristila majčino djevojačko prezime Banović, a nakon toga je objavila sliku dokumenta iz kojeg se vidjelo da je njezino novo prezime Kotromanić. Nitko iz obitelji nije nosio to prezime, a izvori bliski Borni su otkrili da je to prezime odabrala u skladu sa svojom životnom filozofijom koja glasi “biti u svemu svoja”.

Najveća postignuća

Borna se okušala kao modna dizajnerica i životna savjetnica, ali ni na jednom od ta dva područja nije ostvarila značajniji uspjeh. Ono što joj je omogućilo da postane jedna od najbogatijih Hrvatica, ako ne i najbogatija, je razvod od biznismena Luke Rajića nakon kojega je dobila milijune eura.

Autor: A.V.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*