Bojan Jambrošić

Bojan Jambrošić poznati je hrvatski pop pjevač. Najpoznatiji je kao pobjednik talent showa Hrvatska traži zvijezdu i to u prvoj sezoni prikazivanja. Ovaj natjecateljski show od Bojana Jambrošića stvorio je glazbenu zvijezdu. Nakon njega, Jambrošić je počeo izdavati glazbene albume i tako postao dio hrvatske javne scene. Bojan Jambrošić rođen je u Čakovcu 1985. godine.

Obrazovanje

Bojan Jambrošić obrazovanje je započeo u Čakovcu, gdje je 1992. godine upisao Prvu osnovnu školu. Bio je odličan učenik i već je tada počeo pjevati u školskom zboru. Nakon osnovne škole, završio je i srednju, također u svom rodnom gradu, te stekao zvanje računalnog tehničara.

Privatni život

Bojan Jambrošić rodio se 1985. godine u Čakovcu. Majka mu je bila ekonomistica, a otac grafički inženjer. Bojan Jambrošić ima i tri i pol godine stariju sestru Irenu, koja je vizualna umjetnica. Bavi se ukrašavanjem namještaja i izradom nakita. Irena je 2013. godine rodila sina Vita, pa je Bojan tada prvi put postao ujak.

Bojan Jambrošić počeo je pjevati još u osnovnoj školi, kada je njegova učiteljica primijetila da ima lijep glas i dobar sluh. Tada je primljen u školski zbor. Jambrošić je odmalena bio smiren i dobar dječak, a takva narav bit će za njega karakteristična i kasnije. Jambrošić je počeo nastupati sa samo 10 godina. Prvi put je nastupio na Dječjem festivalu u Čakovcu. Nastavio je pjevati u zboru i kasnije, te je svirao u nekoliko bendova, među kojima su bili rock-band Larva i grupa Bljesak, u kojoj je Bojan izvodio religijske pjesme.

Osim glazbom, Bojan Jambrošić se bavio i plesom. Dugo godina plesao je standardne i latinoameričke plesove. Taj hobi kasnije mu se isplatio, kada je počeo glumiti u mjuziklima i kazališnim predstavama.

Iako je Bojan Jambrošić, kao mladi pjevač, veoma zanimljiv ženskoj publici, o svom ljubavnom životu malo govori. Povezivali su ga s pjevačicom i kolegicom s natjecanja Hrvatska traži zvijezdu, Carlom Belovari, ali Bojan je spominje isključivo kao jako dobru prijateljicu i glazbenu suradnicu.

Bojan je nakon pobjede u showu, kako sam kaže – zbog cura, otišao na rigoroznu dijetu. Iako je skinuo suvišnih 10 kilograma, nastavio je s dijetama. 2012. godine je upravo zbog manjka kilograma i daljnjeg izgladnjivanja završio u bolnici.

Posao

Prije nego se počeo profesionalno baviti glazbom, Bojan Jambrošić je radio u čakovečkom salonu namještaja Brid Extra kao prodavač. Istovremeno se bavio i pjevanjem, pa je, osim s vlastitim bendovima Larva i Bljesak, pjevao u čakovečkim zborovima. S njima je odlazio na mnoga natjecanja i nastupe.

2004. godine Bojan se prvi put prijavio na glazbeni talent show Coca Cola Music Stars, ali tek 2009. godine, kada se prijavio na glazbeni talent show Hrvatska traži zvijezdu, ostvario je značajan uspjeh. Nakon pobjede na tom showu, iste godine izdao je svoj prvi studijski album, “Bolji od ljubavi”.

2013. godine izdao je drugi studijski album, “Zapisano u zvijezdama”. Iste godine počeo je snimati akustične verzije svojih pjesama, ali i obrade poznatih domaćih i stranih hitova.

Bojan Jambrošić, uz snimanje singlova i albuma, radi i kao voditelj jednog dječjeg zbora u zagrebačkoj Dubravi.

2013. godine dobio je jednu od glavnih uloga u poznatom mjuziklu “Jadnici”, gdje glumi, pjeva i pleše s kolegama Kim Verson, Pamelom Ramljak i Maxom Hozićem.

2017. godine Bojan Jambrošić glumio je glavnu ulogu u još jednom proslavljenom broadwayskom mjuziklu “Pepeljuga”, također s kolegicom Kim Verson. Iste godine Bojan je postao jedan od kandidata četvrte sezone zabavnog glazbenog showa Tvoje lice zvuči poznato.

2.2.2019. godine premijerno je prikazan dječji mjuzikl “Mi o vuku” u kojem sudjeluje i Bojan

16.2.2019. Bojan je prvi puta nastupio na Dori u duetu s glazbenom partnericom Danijelom Pintarić i pjesmom “Vrijeme predaje”. Pjesma je dobro prihvaćena kod publike te je prema njihovim glasovima zauzela peto mjesto.

2.3.2019. godine počela je osma sezona glazbenog showa “Zvijezde pjevaju”, a Bojan se našao u ulozi mentora s Ashley Colburn, novinarkom i producenticom te velikom promotoricom hrvatskog turizma i prvom Amerikankom u ovom showu.

Najveća postignuća

Bojan Jambrošić javnosti je postao poznat kao jedan od natjecatelja glazbenog talent showa Hrvatska traži zvijezdu. 2009. godine Bojan je postao pobjednik prve sezone tog natjecanja. Ova pobjeda svrstala ga je među najpoznatije mlade pop pjevače u Hrvatskoj. Odmah nakon pobjede izdao je svoj prvi studijski album, pod diskografskom kućom Dallas Records. Album “Bolji od ljubavi” nosio je nekoliko popularnih singlova, poput istoimene pjesme “Bolji od ljubavi”, te hitovima “Ne govori da me znaš” i “Preko ruba vremena”.

2010. godine pjesma “Sasvim sam” donijela mu je nagradu za najbolju pjesmu izvedenu na CMC festivalu u Vodicama.

Drugi studijski album “Zapisano u zvijezdama”, izdan 2013. godine, nosio je singlove “Hajdemo zajedno” i “Na dobroj strani ljubavi”. Album je jako dobro primljen među slušateljima, te je dugo bio visoko na domaćim glazbenim ljestvicama.

2013. godine Bojan je počeo glumiti u mjuziklima i kazališnim predstavama. 2016. godine bio je i nominiran za najboljeg muškog glumca u kategoriji mjuzikla. Bojan je nominaciju osvojio zbog svoje uloge Vlastelina u mjuziklu “Legenda Ružice grada”.

loading...

Ako ste u tekstu pronašli grešku ili želite nešto dodati, javite nam to u komentaru ispod biografije. Ako želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*